ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τελευταία εβδομάδα εγγραφών για το Α’ Έτος του Σχολείου Θεάτρου του Θεατρικού Περίπλου

Το Σχολείο Θεάτρου του Θεατρικού Περίπλου είναι έτοιμο να ξεκινήσει ξανά τα μαθήματά του στις αρχές του Οκτωβρίου, ακολουθώντας όλες τις οδηγίες προστασίας για τον Covid19.

Όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Α’ Έτος του θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Λίγα λόγια για το Σχολείο Θεάτρου:

«Η αγάπη μας για το θέατρο και η ανάγκη μας να εξελισσόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι, μας οδήγησε τον Οκτώβριο του 2014 στη δημιουργία μιας θεατρικής σχολής στο Ρέθυμνο την οποία ονομάσαμε “Σχολείο Θεάτρου”. Ο στόχος μας είναι η εκπαίδευση, ανθρώπων που αγαπούν το θέατρο, μέσα από μαθήματα που καλύπτουν όλους τους τομείς της πολύπλευρης αυτής τέχνης που έχει ως βασικό εργαλείο τον ίδιο τον άνθρωπο και τις δυνατότητές του. Διευθύντρια και “δημιουργός” του “Σχολείου” είναι η ηθοποιός Μαρία Καντιφέ, η οποία είναι και η κύρια εκπαιδεύτρια. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί – συνεργάτες είναι αναγνωρισμένοι άνθρωποι του θεάτρου από όλη την Ελλάδα, χρόνια εξειδικευμένοι στο αντικείμενο που διδάσκουν, οι οποίοι έχουν την ίδια αγάπη για το θέατρο και για την μετάδοσή του στους νέους ηθοποιούς πράγμα που το αποδεικνύει η εμπειρία τους και η συμμετοχή τους στα μεγαλύτερα σχολεία της χώρας (Εθνικό Θέατρο, δραματική σχολή Κ.Θ.Β.Ε. κ.α.).

Η φοίτηση στο “Σχολείο Θεάτρου” είναι τετραετής και ο κύκλος σπουδών κάθε έτους διαρκεί από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιούνιο. Τα μαθήματα αφορούν ενήλικες και δεν είναι απαραίτητη κάποια θεατρική εμπειρία για να ξεκινήσει κάποιος τη φοίτησή του στο “Σχολείο”. Ο κύριος κορμός των μαθημάτων είναι ο εξής: Υποκριτική, Δημιουργία ενός Ρόλου, Αυτοσχεδιασμός, Κίνηση – Χορός, Σωματική Έκφραση, Ιστορία Θεάτρου, Σκηνική Αντίληψη, Ορθοφωνία, Τραγούδι, Ρυθμολογία.

Βασικοί εκπαιδευτές του έτους 2020-21 είναι οι Μαρία Καντιφέ (ηθοποιός, δασκάλα υποκριτικής), Θωμάς Καντιφές (ηθοποιός, σκηνοθέτης), Ανδρομάχη Βαρσάμη (δασκάλα χορού), Θανάσης Παπαθανασίου (μουσικός, συνθέτης), Άννα Τζανιδάκη (Θεατρολόγος), Βαγγέλης Λινοξυλάκης (μουσικός), ενώ μέχρι σήμερα στο «Σχολείο Θεάτρου» έχουν διδάξει ως εξωτερικοί συνεργάτες οι: Γιάννης Παπατζανής, Μάρθα Φριντζήλα, Ταξιάρχης Χάνος, Δημήτρης Καταλειφός, Κωστής Καπελώνης, Γιώργος Καύκας, Αντώνης Λουδάρος, Πασχάλης Τσαρούχας, Martina Sagmeister, Susana Noemi Abigador.»

Το Γ’ Έτος σε συνεργασία με όλα τα τμήματα του Σχολείου έχει παρουσιάσει τρεις παραστάσεις τα τελευταία χρόνια καλύπτοντας διαφορετικά θεατρικά είδη κάθε χρονιά, πράγμα που είναι και στόχος του προγράμματος σπουδών: (2020) Κατσούρμπος, βασισμένο στην Κρητική Αναγεννησιακή Κωμωδία του Γεώργιου Χορτάτζη, (2019) Τρεις Αδελφές, Άντον Τσέχωφ, (2018) Ορέστεια, Αισχύλου (αποσπάσματα).

Οι αιτήσεις εγγραφών γίνονται ηλεκτρονικά έως τις 20 Σεπτεμβρίου, συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρείτε στη σελίδα μας www.theatrikosperiplous.gr. Στην ίδια σελίδα θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το Σχολείο Θεάτρου και τον Θεατρικό Περίπλου.