ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: «Μέχρι το 2020 υπήρχε κέντρο παρακολούθησης κυκλοφορίας» δηλώνει ο πρώην Διευθυντής Ασφαλείας και Κυκλοφορίας Αμαξοστοιχιών ΤΡΑΙΝΟΣΕ

«Δεν υπήρχε περίπτωση να μην προλάβουμε λάθος Σταθμάρχη», αναφέρει ο πρώην Διευθυντής Ασφαλείας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη διακοπή λειτουργίας του κέντρο δευτεροβάθμιου ελέγχου κυκλοφορίας.

Όλο και πληθαίνουν οι αποκαλύψεις γύρω από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που σκόρπισε τον θάνατο. Ο πρώην Διευθυντής Ασφαλείας και Κυκλοφορίας Αμαξοστοιχιών ΤΡΑΙΝΟΣΕ και πρώην μέλος της Επιτροπής Ερευνών, Χρήστος Ρετσινάς, αποκάλυψε, μιλώντας στην ΕΡΤ, πως μέχρι τα τέλη του 2020 λειτουργούσε στην Αθήνα κέντρο δευτεροβάθμιου ελέγχου κυκλοφορίας των τρένων.

Ο κ. Ρετσινάς τόνισε με έμφαση μάλιστα πως αν αυτό λειτουργούσε και σήμερα «δεν υπήρχε περίπτωση να μην προλάβουμε λάθος σταθμάρχη».

«Μέχρι το τέλος του 2020 υπήρχε ένα κέντρο παρακολούθησης κυκλοφορίας, δευτεροβάθμιος έλεγχος – ο πρώτος είναι ο Σταθμάρχης – στην [οδό] Καρόλου. Σήμερα δεν υπάρχει. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην προλάβουμε λάθος Σταθμάρχη, ελέγχαμε την κυκλοφορία των τρένων σε όλη την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρετσινάς, προσθέτοντας ότι αν «δεν υπάρχει το κέντρο (σ.σ. κυκλοφορίας), πάμε στα τυφλά με βάση το λάθος ή το σωστό του όποιου Σταθμάρχη».

Ερωτώμενος αν, στην περίπτωση που ήταν υπουργός, θα επέτρεπε στα τρένα να ξαναμπούν στις ράγες με το υπάρχον πλαίσιο, ο κ. Ρετσινάς απάντησε με ένα εμφατικό «όχι», λέγοντας πως «πρώτα να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν».

Συμπλήρωσε, δε, πως από τα τέλη του 2020 δεν μπαίνει σε τρένο(!).