ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ Tony "the Dude"

Τεντώστε τ’ αυτιά σας

the dude tonyΓια να καταγράψει κάποιος τα κατορθώματα και τα πονήματα του Tex Perkins θα χρειαστεί να γράψει βιβλίο και μάλιστα ευμεγέθες…

Από τις βιβλικές πλέον μορφές της Αυστραλέζικης ροκ σκηνής, τούτος ο δανδής αποτελεί έναν ζωντανό θρύλο, ο οποίος όμως δεν έγινε παγκόσμια γνωστός όπως ο Nick Cave, γιατί προτίμησε να παραμείνει στην χώρα του και να μην ξενιτευτεί.

Οι συμμετοχές του σε μπάντες και σχήματα αναρίθμητες, αλλά ευρύτερα γνωστός έγινε με την συμμετοχή του το ’83 σε ένα κατά κάποιον τρόπο supergroup της “Down Under” σκηνής, τους θρυλικούς Beasts of Burbon όπου αντάμωσε ένα άλλο ιερό τέρας του Αυστραλιανού ροκ τον Kim Salmon, μέλος των punksters Scientists. Οι μέρες των Beasts of Burbon με τον psych-swamp-blues-rock ήχο τους είναι πια μέρος της ιστορίας και σημείο αναφοράς της εν λόγω σκηνής.

Μετά από διάφορες συνεργασίες και περιπλανήσεις το ’89 γίνεται ο τραγουδιστής των The Cruel Sea (που πήραν το όνομά τους από ένα κομμάτι των θρυλικών surfers Ventures) με έναν απολαυστικό country-surf-rockabilly ήχο τέτοιον που τους έδωσε την δυνατότητα να προσεγγίσουν ευρύτερα ακροατήρια.

Ακολουθούν διάφορα άλλα projects και την διετία 2010-11 παρέα με τους The Tennessee Four ασχολήθηκε με μία σειρά εμφανίσεων που είχαν τίτλο The Man in Black – The Johnny Cash Story με αναφορά βέβαια στον μοναδικό Johnny Cash και την μουσική του που φαίνεται ότι έχει στοιχειώσει τους μεγάλους ροκ περφόρμερς της Αυστραλίας… (Ευτυχώς έστω και μετά θάνατον ο Johnny Cash έχει αρχίσει να γίνεται γνωστός και στα μέρη μας, κάλλιο αργά παρά ποτέ….)

Εκτενέστερα στοιχεία για τον Tex Perkins μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο.

Παραπομπές σας έχω:

1) Με τους Beasts of Burbon στο “Psycho” (διασκευή)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=gk7pxBGLqaM[/youtube]

2) Με τους The Cruel Sea στο “This Is Not The Way Home”

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=w8bWgCeHpsU[/youtube]

3) Με την αναφορά στον Johnny Cash με το “Ring of Fire”

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=bbhp-iNx8YQ[/youtube]

Ακούστε τα και θα το φχαριστηθείτε….!!!

Tony “The Dude”