ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

TerraAfrica – African Dance & Music Camp: 5 ημέρες Αφρικάνικου Χορού στο Βάμο Χανίων

TerraAfrica – African Dance & Music Camp από 19 έως 23 Ιουλίου – 5 ημέρες Αφρικάνικου Χορού, 4 ώρες χορού την ημέρα.

Στο χωριό Βάμος, στα Χανιά της Κρήτης

Με τους masters του είδους: Brahima dit Bandjougou Coulibaly και Toumany Diawara

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Η σχολή Αφρικάνικου Χορού και Κρουστών Yeelen σας προσκαλεί στο “TerraAfrica”, ένα 5ήμερο Camp Αφρικάνικου Χορού στο χωριό Βάμος στα Χανιά της Κρήτης. Από την Τρίτη 19 Ιουλίου μέχρι και το Σάββατο 23 Ιουλίου θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δύο μεγάλους Δασκάλους που θα μας μυήσουν στην βαθιά παράδοση των χορών και των ρυθμών της Δυτικής Αφρικής και συγκεκριμένα της περιοχής του Μάλι.

Με θέα το πανέμορφο νησί της Κρήτης, σας περιμένουμε να συνδυάσουμε τις διακοπές μας, με εκρηκτικά σεμινάρια χορού σε ένα μοναδικό πάντρεμα ελληνικής και αφρικανικής παράδοσης, που ξεκινάει με μαγικές παραλίες, συνεχίζει με ντόπιους μεζέδες και καταλήγει σε κρητικές λύρες, όλα υπό τους ρυθμούς του djembe.

Μαζί μας στον χορό ο σπουδαίος Brahima Dit Bandjougou Coulibaly. Χορευτής, χορογράφος και μουσικός, γεννημένος στο Μπαμάκο του Μάλι, ο Brahima Dit Bandjougou Coulibaly, εκπαιδεύτηκε στο διάσημο θίασο του Μπαμακό “Βallet du District de Bamako” και συνέχισε στο κορυφαίο Εθνικό Μπαλέτο του Μάλι, κάτι που του επέτρεψε να ταξιδέψει πολύ και να μοιραστεί το ταλέντο και την αγάπη του για τον χορό εκτός της χώρας του. Η διδασκαλία του βασίζεται σε αρχέγονες παραδοσιακές ρίζες.

Τον χορό θα συνοδεύσει μουσικά ο διάσημος djembefola Toumany Diawara από το Μάλι. Τα τελευταία 25 χρόνια είναι σολίστας της ομάδας “Le ballet du District de Bamako” και από το 2002 σολίστας της ομάδας “Kantikiya” το 2002. Έχει περιοδεύσει στην Ευρώπη με το γκρουπ “Santro Percussion” ενώ τα τελευταία χρόνια έχει εγκατασταθεί στη Γαλλία συμμετέχοντας στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ με μουσικές του κόσμου. Έχει ιδρύσει ένα κέντρο διαμονής και εκπαίδευσης νέων στο Μάλι βασισμενο στον χορό και την μουσική.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα :

16.30-18.30 προχωρημένο επίπεδο
19.00-21.00 ανοιχτό επίπεδο

•Παρακολούθηση ενός επιπέδου 10 ώρες χορού 130€* (160€)
•Παρακολούθηση δύο επιπέδων 20 ώρες χορού 240€* (280€)
*ειδικές τιμές early bird για κρατήσεις θέσεων (με προκαταβολή) έως 20 Ιουνίου.
*Υπάρχει δυνατότητα διαμονής σε ξενώνα.

Για πληροφορίες / κρατήσεις: yeelenathens@gmail.com
Τηλέφωνα: 6940774237 – 6948742988