ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Tέσσερις νεκροί από τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία!

Νεκρός είναι ο αντισυνταγματάρχης της γαλλικής Χωροφυλακής που είχε παραδοθεί στον ένοπλο τρομοκράτη για να απελευθερώσει ως αντάλλαγμα ομήρους κατά τις επιθέσεις που έγιναν την Παρασκευή στη νοτιοδυτική Γαλλία στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

«Ο αντισυνταγματάρχης Αρνό Μπελτράμ μας άφησε. Πέθανε για την πατρίδα. Η Γαλλία δεν θα ξεχάσει ποτέ τον ηρωισμό του», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Γάλλος υπουργός.

Με τον θάνατο αυτού του 45χρονου αξιωματικού της Χωροφυλακής, ο οποίος είχε προτείνει τον εαυτό του ως όμηρο στη θέση ανθρώπων που κρατούσε ο Ρεντουάν Λακντίμ, ο δράστης των επιθέσεων, ο απολογισμός της επίθεσης ανέρχεται πλέον σε τέσσερις νεκρούς.

Ο Αρνό Μπελτράμ ανήκε στη Χωροφυλακή του Οντ (νότια Γαλλία) και προηγουμένως είχε διατελέσει διοικητής του λόχου της Αβράνς (δυτική Γαλλία) μέχρι το 2014, πριν γίνει σύμβουλος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικολογίας. Το 2016 προήχθη στο βαθμό του αντισυνταγματάρχη.

Ήταν παντρεμένος χωρίς παιδιά και τον περασμένο Δεκέμβριο είχε συμμετάσχει σε μια άσκηση εξομοίωσης φονικού σε σουπερ-μάρκετ της περιοχής, σύμφωνα με την περιφερειακή εφημερίδα La Depeche du Midi.

Επίσης η πορτογαλική κυβέρνηση γνωστοποίησε αργά το βράδυ της Παρασκευής ότι ο πορτογάλος πολίτης που αρχικά είχε ανακοινωθεί πως σκοτώθηκε στις επιθέσεις που διαπράχθηκαν στη νότια Γαλλία, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), δεν είναι νεκρός, αλλά έχει τραυματιστεί βαριά.

«Λόγω σφαλμάτων στην επικοινωνία, αρχικά διαβιβάστηκε στις πορτογαλικές αρχές η πληροφορία ότι ένα θύμα έχασε τη ζωή του. Μετά τις διαδικασίες αναγνώρισης επαληθεύτηκε ότι ο πορτογάλος πολίτης έχει τραυματιστεί σοβαρά και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στην Καρκασόν», δήλωσε ο υφυπουργός αρμόδιος για τους Πορτογάλους στο εξωτερικό, ο Ζουζέ Λουίς Καρνάιρου.