Τέσσερις συλλήψεις στο Αμάρι για οπλοκατοχή και “μπαλωθιές”

ΜπαλωθιέςΣυνελήφθησαν την Κυριακή (08.12.2013) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Αμαρίου από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ρεθύμνου, τέσσερις  άνδρες ηλικίας 31, 69, 32 και 42 ετών, για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία, οι συλληφθέντες μετέβησαν την Κυριακή το βράδυ σε περιοχή πλησίον ποιμνιοστασίου που διατηρεί 55χρονος ημεδαπός, όπου έρριψαν άσκοπους πυροβολισμούς.

Άμεσα μετέβησαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας όπου τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο Ι.Χ. όχημα του 32χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και τρεις γεμιστήρες.

Επιπλέον, στον ανωτέρω χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 37 κάλυκες, ενώ παράλληλα εντοπίσθηκε ένας κυνηγετικός σκύλος, ιδιοκτησίας του 55χρονου, ο οποίος ήταν τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο αγνώστου τύπου και διαμετρήματος.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, χθες, στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στις οικίες του 31χρονου και του 32χρονου συνολικά 12 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Συβρίτου ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.