ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΝΙΚΗ ΛΥΜΠΕΡΗ

Θα δούμε το Microsoft Surface στην Ευρώπη; Μάλλον ναι!

Το πολυαναμενόμενο Surface tablet της Microsoft, καλύπτεται από ένα τεράστιο πέπλο μυστηρίου. Ενώ γνωρίζουμε ότι θα αρχίσει να διατίθεται από τα Microsoft stores τα μεσάνυχτα της 26ης Οκτωβρίου, στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν γνωρίζουμε τίποτε άλλο. Και φυσικά, δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα το δούμε στην Ευρώπη.

Το tablet που έρχεται να δώσει απάντηση στην Apple, θα υποστηριχτεί από μία μεγάλη διαφημιστική καμπάνια, στα πλαίσια της οποίας, οι διαφημιστές που συνεργάζονται με τη Microsoft, βάφουν τους δρόμους των πόλεων με «αποτυπώματα» του Surface.

Ένα τέτοιο “αποτύπωμα” εμφανίστηκε και στο Παρίσι, το οποίο και βλέπετε στην φωτογραφία. Το στιγμιότυπο αυτό προέρχεται από το tweet του @MathieuFlex. Αυτό σημαίνει ότι στις 26 Οκτωβρίου θα μπορέσουν να αγοράσουν και οι Γάλλοι το Surface; Δεν το ξέρουμε. Δεν ξέρουμε από πού θα μπορέσουν να το αγοράσουν. Online Microsoft stores, ή physical stores,  δεν υπάρχουν στην Ευρώπη, εκτός κι αν αποφασίσει η εταιρεία να το διαθέσει σε κάποια από τα γνωστά e-shops που πουλάνε consumer electronics, όπως το Expansys ή το clove.co.uk. Και πάλι, δεν μπορούμε να είμαστε για τίποτε σίγουροι.

Το παράξενο με αυτό το tablet, που δημιούργησε ένα τεράστιο “hype” όταν παρουσιάστηκε τον Ιούνιο, είναι ότι δεν ξέρουμε παρά ελάχιστα πράγματα γι αυτό. Δεν ξέρουμε τα τελικά του χαρακτηριστικά. Δεν ξέρουμε ακόμα πόσες, τελικά, θα είναι οιεκδόσεις που θα κυκλοφορήσουν. Δεν ξέρουμε την ακριβή τιμή του. Δεν ξέρουμε αν και από πού θα μπορέσουμε να το αγοράσουμε. Γιατί δεν τα ξέρουμε όλα αυτά; Έλα ντε.

Όλες τις απορίες μας, θα μας τις λύσει η Microsoft στις 26 Οκτωβρίου. Αλλά μέχρι τότε, τουλάχιστον όλοι εμείς που μας ενδιαφέρει να γνωρίζουμε για το προϊόν που ΘΑ αγοράσουμε, μάλλον δεν θα στηθούμε πάνω από τον υπολογιστή τα μεσάνυχτα της 26ης για να κάνουμε προπαραγγελίες. Θα στηθούμε πάνω από τον υπολογιστή, μήπως και απαντηθούν τα ερωτηματικά που έχουμε σχετικά με το Surface, το tablet που τοποθετεί την Microsoft στην αγορά του hardware.

της Νίκης Λυμπέρη