ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

«Θα μειωθεί η λίστα αναμονής αν κάποιοι πληρώσουν για απογευματινό χειρουργείο»: Ωμή παραδοχή για το νέο νομοσχέδιο-ταφόπλακα του ΕΣΥ!

Όταν τού επισημάνθηκε από τους δημοσιογράφους ότι αυτό που περιγράφει με το νέο νομοσχέδιο είναι η «νομιμοποίηση» της πρακτικής με το φακελάκι, ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας διερωτήθηκε «εσείς δεν ξέρετε ότι υπάρχουν φακελάκια στα νοσοκομεία;», επιμένοντας ότι «αυτό είναι μία πραγματικότητα».

Μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη ο βουλευτής της ΝΔ και γιατρός Κωνσταντίνος Μαραβέγιας. «Η προσπάθεια θα οδηγήσει στο να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στο ΕΣΥ όσοι δεν έχουν χρήματα. Από αύριο θα ανοίγουν ευκολότερα οι πόρτες του ΕΣΥ, επισήμανε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι αν κάποιοι ασθενείς επιλέξουν να πληρώσουν για να χειρουργηθούν στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, θα βοηθηθούν οι μη προνομιούχοι ασθενείς που θα περιμένουν σε λίστες αναμονής.

«Αν έχουμε μία λίστα με 10 ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν και οι τρεις που έχουν χρήματα πληρώσουν σε ένα απογευματινό ιατρείο λιγότερα απ’ όσα θα πλήρωναν σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο, δεν μειώνεται η λίστα αναμονής από τους 10 στους 7;», διερωτήθηκε συγκεκριμένα.

ΠΗΓΗthepressproject.gr