ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ για παιδιά από 3 έως 10 ετών στο ΧΩΡΑφΙ

Για 5η συνεχή χρονιά, με μεγάλη χαρά, η αγαπημένη μας θεατροπαιδαγωγός Τόνια Κοντογιάννη και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βαγγέλης Λιοδάκης, καλωσορίζουν τα Παιδιά από 3 έως 10 ετών στην ομάδα του Θεατρικού Παιχνιδιού.

Πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη διαδικασία ανακάλυψης και γνώσης μέσα από την καλλιέργεια της δημιουργικής φαντασίας!

Τα παιδιά σκέφτονται, συνυπάρχουν, αλληλεπιδρούν, ανακαλύπτουν, εμβαθύνουν και χαίρονται μέσα σε μια διαδικασία που ξεκινάει από διάφορα ερεθίσματα, όπως μια ιστορία, ένα ποίημα, ένα διήγημα, μια παράσταση, ένα βίντεο, το άρθρο μιας εφημερίδας, μια φωτογραφία, μια εικόνα που μπορεί να είδαν κάπου τυχαία και τράβηξε την προσοχή τους…

Τα παιδιά καλούνται μέσα από την ασφάλεια που τους εξασφαλίζει ο ρόλος και μέσα από τη δραματοποίηση μιας φανταστικής ιστορίας, να συζητήσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, χωρίς περιορισμούς και φόβους, να εξωτερικεύσουν όλη την ενέργεια τους και να διασκεδάσουν. Τελικά τους δίνεται η δυνατότητα να αναγνωρίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τα συναισθήματα τους και να εκφραστούν για απολύτως αληθινά ζητήματα που μπορεί να τα απασχολούν στην καθημερινότητά τους.

Το παιχνίδι, η κίνηση του σώματος, η σιωπή και η παύση, ο αυτοσχεδιασμός και ο ρόλος θα δώσουν στο κάθε παιδί την ανακούφιση, την ευχαρίστηση, την απόλαυση, βοηθώντας το να στραφεί προς τον εαυτό του αλλά και προς τις ανάγκες και τα πιστεύω των άλλων.

Στόχος του θεατρικού παιχνιδιού είναι τα παιδιά, μέσα από τα εργαλεία και τις δυνατότητες του Θεάτρου, να καλλιεργήσουν τη Συναισθηματική τους Νοημοσύνη, να διερευνήσουν και να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους, αλλά και να βρουν την δική τους θέση μέσα σε αυτόν.

Mέσα από την ευκαιρία έκφρασης και απελευθέρωσης συναισθημάτων, κινήσεων και φαντασίας, το θεατρικό παιχνίδι προσφέρει τη δυνατότητα στο παιδί να εξερευνήσει ακόμα και πιθανές δυσκολίες και φόβους. Αυτό μπορεί να το επιτύχει με τη μεταμόρφωσή του σε έναν ρόλο κι έτσι, ακόμα και τα λιγότερο κοινωνικά παιδιά που μπορεί στην αρχή να δυσκολεύονται να εκφραστούν ελεύθερα ή/και να συνεργαστούν με άλλα άτομα, στη συνέχεια το καταφέρουν με άνεση.

H Θεατρική Αγωγή είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά που είναι πιο εσωστρεφή ακριβώς γιατί η επικοινωνία δεν γίνεται μόνο με τους παραδοσιακούς όρους της προφορικής ομιλίας αλλά και με πολλά ακόμα προσωπικά εκφραστικά και καλλιτεχνικά μέσα, όπως ο αυτοσχεδιασμός, η κίνηση, η ζωγραφική, η χειροτεχνία, ακόμα και η σιωπή.

ΈΝΑΡΞΗ: Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, και κάθε Παρασκευή 17:30-18:30, εκτός περιόδων σχολικών διακοπών και αργιών.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: τηλ. 6948 828384
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
Οι συναντήσεις μας θα γίνονται στο ΧΩΡΑφΙ – Κέντρο Προαγωγής Ψυχικής Υγείας & Παραστατικών Τεχνών
Κονδυλάκη 10, Ρέθυμνο
Η τοποθεσία στο googlemaps: https://bit.ly/2ECruE9

!ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η κράτηση θέσης στο τηλ. 6948 828384