Θεατρικός Περίπλους: Ολοκληρώνεται το πρώτο έτος στο Σχολείο Θεάτρου

«Για να γίνουν θαύματα πρέπει να πιστεύουμε σε θαύματα», Κάρολος Κουν.

Ο Θεατρικός Περίπλους 27 χρόνια τώρα αποδεικνύει ότι πιστεύει όχι μόνο στα θαύματα αλλά και στα όνειρα, τη φαντασία, τη συνεργασία, το ανθρώπινο δυναμικό, την ξεχωριστή ενέργεια της κάθε μονάδας που μέσα σε ένα σύνολο μετουσιώνεται σε καλλιτεχνική δημιουργία… Αποδεικνύει την αληθινή αγάπη του και την πίστη του σ’ αυτό που ονομάζουμε θέατρο. Κι όταν αγαπάς κάτι έχεις την ανάγκη να το φροντίσεις, να το αγκαλιάσεις, να το μάθεις, να του δώσεις το καλύτερο κομμάτι σου. Αυτή η αγάπη για το θέατρο οδήγησε στην δημιουργία του Σχολείου Θεάτρου στο Ρέθυμνο από τον Θεατρικό Περίπλου. Μέσα από τον τριετή κύκλο σπουδών οι εκπαιδευόμενοι έχουν την ευκαιρία, με βασική εκπαιδεύτρια την ηθοποιό Μαρία Καντιφέ, να γνωρίσουν βαθιά και ουσιαστικά την πορεία που πρέπει να διανύσει ένας εργάτης του θεάτρου… ένας ηθοποιός. Στις αρχές του Ιουνίου το πρώτο έτος του Σχολείου Θεάτρου ολοκληρώνεται μέσα από μία παρουσίαση – εξέταση, όπου οι μαθητές θα δουλέψουν μαζί με τους καθηγητές τους μπροστά στο κοινό και θα παρουσιάσουν όλοι μαζί κομμάτια της δουλειάς που έγινε καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο κύκλος σπουδών του Σχολείου θα συνεχιστεί το Φθινόπωρο και σύντομα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες εγγραφών, το πρόγραμμα και οι καθηγητές που θα διδάξουν την καινούρια χρονιά. Την καλοκαιρινή περίοδο θα πραγματοποιηθούν δύο σεμινάρια θεατρικής παιδείας των οποίων η ανακοίνωση παρατίθεται παρακάτω:

Θεατρικός Περίπλους – Σχολείο Θεάτρου
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 2015

Το «Σχολείο Θεάτρου» του Θεατρικού Περίπλου ανακοινώνει πως την καλοκαιρινή περίοδο θα πραγματοποιηθούν δύο σεμινάρια για την τέχνη του θεάτρου με εκπαιδεύτρια την ηθοποιό Μαρία Καντιφέ.

α)”Ένας ηθοποιός δημιουργείται”
Εισαγωγή στη θεατρική παιδεία (τμήμα αρχαρίων) – Έναρξη 17 Ιουνίου

β) “Δημιουργώντας ένα ρόλο”
Εκπαίδευση – εξάσκηση για τη δημιουργία ενός ρόλου (το τμήμα αφορά άτομα με θεατρική εμπειρία). – Έναρξη 7 Ιουλίου

Τα μαθήματα βασίζονται στις αρχές της μεθόδου του Constantin Stanislavski
Η διάρκεια του κάθε σεμιναρίου είναι 30 ώρες
Πληροφορίες – Εγγραφές: 6943688972.
Θεατρικός Περίπλους – Κουρμούλη 127, Ρέθυμνο
www.theatrikosperiplous.gr

Πρόγραμμα*: 
α)” Ένας ηθοποιός δημιουργείται” – Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 8μ.μ. – 11 μ.μ.
β) “Δημιουργώντας ένα ρόλο” – Κάθε Τρίτη και Παρασκευή 8μ.μ. – 11 μ.μ.

*Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν αλλαγές ύστερα από συνεννόηση όλων των συμμετεχόντων.

Προθεσμία εγγραφών: Έως και 3 μέρες πριν την έναρξη του κάθε σεμιναρίου εφόσον υπάρχουν θέσεις.
Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν επιλέξει και να έχουν μάθει ένα μονόλογο της αρεσκείας τους μέχρι την έναρξη των μαθημάτων.

“Ελάτε μαζί μας να γνωρίσουμε τον κόσμο του θεάτρου ή καλλίτερα να τον αγγίξουμε με την αλήθεια και την απλότητα που του αξίζει, να ξεκλειδώσουμε τα μυστικά του… Και τότε εκείνο θα μας αγκαλιάσει με την ίδια αγάπη και θα μας κάνει – αν μη τι άλλο – καλύτερους ανθρώπους”

Θεατρικός Περίπλους