ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Θέλει να είναι η πρώτη γυναίκα που θα επισκεφθεί όλες τις χώρες στη Γη!

Η 27χρονη Κασάντρα ντε Πεκόλ σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί εξερευνήτρια. Ταξιδεύει μόνη της σε όλο τον κόσμο ως Πρέσβειρα της Ειρήνης και θέλει να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ να είναι η πρώτη γυναίκα που θα επισκεφθεί 193 ανεξάρτητες χώρες (και επίσης την Ταϊβάν, το Κόσοβο και την Παλαιστίνη).

cassandradepecol

Ελπίζει να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να γίνει η γυναίκα που ταξίδεψε ταχύτερα σε όλες τις ανεξάρτητες χώρες του κόσμου. Με τη βοήθεια του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Ειρήνη μέσω του Τουρισμού (IIPT) και του SKAL International (διεθνής οργανισμός που συνενώνει όλους τους τομείς της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας και προωθεί τον παγκόσμιο τουρισμό και τη φιλία), ξεκίνησε τη μοναχική περιπλάνησή της τον Ιούλιο του 2015.

Έως τώρα έχει επισκεφθεί 181 χώρες και ταξίδεψε σε όλες τις ηπείρους. (σ.σ.Η Κασάντρα ντε Πεκόλ βρέθηκε στην Αθήνα στις 8 και 9 Δεκεμβρίου του 2015 φιλοξενούμενη από το Skal Athens, μέλος του Skal International).

Για να καταρρίψει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες πρέπει να ολοκληρώσει το ταξίδι της σε διάστημα μικρότερο των τριών ετών και τριών μηνών.

Ανακαλύπτει τις πιο άγνωστες και μοναδικές γωνιές του κόσμου και προβάλει την ομορφιά τους. Ταξιδεύει με ένα σκοπό, να μιλήσει για την ειρήνη και τη βιωσιμότητα. Μέρος της αποστολής της είναι οι επισκέψεις σε σχολεία και πανεπιστήμια και η ανταλλαγή απόψεων για τον υπεύθυνο τουρισμό.

Γεννημένη στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Λονγκ Άιλαντ. Σύμφωνα με το website της, όταν ήταν 19 αποφάσισε να γνωρίσει μορφές οικοτουρισμού. Ταξίδευε και εργαζόταν σε ξενοδοχεία.

Το 2010 με 2.000 δολάρια στην τσέπη ξεκίνησε ένα ταξίδι σε όλη την Ευρώπη μαζί με τον αδελφό της Τζέισον. Σύντομα κατάλαβε ότι εκείνο που πραγματικά ήθελε είναι να συνεχίσει να ταξιδεύει μόνη της τα επόμενα χρόνια.

«Από τότε που πήγαινα σχολείο, είχα αυτή την επιθυμία να επισκεφθώ όλες τις χώρες του κόσμου, ήθελα να μάθω περισσότερα για κάθε πολιτισμό, φυσικό βιότοπο και θρησκεία. Στην Αμερική είμαστε τυχεροί, είναι ένα τεράστιο χωνευτήρι πολιτισμών και ανθρώπων από όλο τον κόσμο, οι οποίοι κάνουν τη χώρα αυτό που είναι σήμερα», τόνισε.

Όταν έγινε 25 χρονών σχεδίασε και στη συνέχεια ξεκίνησε το ταξίδι σε όλο τον κόσμο, την Παγκόσμια Δράση #Expedition196. Τις τελευταίες 64 μέρες βρέθηκε σε 25 χώρες και ταξίδεψε με αεροπλάνο 32 φορές. Κατά μέσο όρο παρέμεινε σε κάθε χώρα 2,5 μέρες.

Για να καλύψει τα έξοδα του ταξιδιού βρίσκει χορηγούς, οι οποίοι επίσης συνεισφέρουν στη δημιουργία εκπαιδευτικού ντοκιμαντέρ με τις εμπειρίες από το ταξίδι της, τις οποίες κινηματογραφεί με στόχο την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού.

Επίσης συνεργάζεται με επιστήμονες της μη κυβερνητικής οργάνωσης Adventure Scientists για την οποία συλλέγει δείγματα νερού τα οποία αναλύονται για να διαπιστωθούν οι ποσότητες μικροπλαστικών.

Πως αισθάνεται; «Εξαντλημένη και αγχωμένη. Αλλά είμαι αισιόδοξη και συνεχίζω», ανέφερε. Δεν γνωρίζουμε αν θα καταρρίψει ή όχι το Ρεκόρ Γκίνες. Ένα είναι σίγουρο έχει δει περισσότερα απ’ όσα θα δούμε εμείς σε όλη μας τη ζωή.

«Ελπίζω να εμπνεύσω νέες γυναίκες και άνδρες σε όλο τον κόσμο να κυνηγήσουν τους στόχους τους», υπογράμμισε.