ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο αγιασμός των υδάτων στο Ρέθυμνο

Στο Ρέθυμνο ο εορτασμός των Θεοφανείων θα ξεκινήσει το πρωί με Θεία Λειτουργία που θα τελέσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος στην Μητρόπολη Ρεθυμνου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και το Μεγάλο Αγιασμό, θα ακολουθήσει λιτανευτική πομπή έως το Ενετικό Λιμάνι, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων.

Οι ερασιτέχνες αλιείς του Ρεθύμνου γιορτάζουν τα Θεοφάνεια

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Παραδοσιακών Ερασιτεχνών Αλιέων Ρεθύμνης (Σ.Π.Ε.Α.Ρ.) καλεί τα μέλη του μαζί με τα σκάφη τους, να συμμετάσχουν στην εορταστική εκδήλωση του αγιασμού των υδάτων που θα λάβει χώρα στο Ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί, μετά τη Θεία Λειτουργία, στα γραφεία του Σ.Π.Ε.Α.Ρ., ώστε να ξεκινήσουμε και να κατευθυνθούμε με τα σκάφη μας, στο χώρο της εκδήλωσης στο Ενετικό λιμάνι, όπου μετά τη δοξολογία αγιασμού των υδάτων, θα γίνει η ρίψη σταυρού στη θάλασσα και να συμμετάσχουμε στον εορτασμό».

Στις 12.00 ο αγιασμός στο Φράγμα Ποταμών Αμαρίου

Ο «Αγιασμός των υδάτων» στα Φράγματα και την Λιμνοδεξαμενή που διαχειρίζεται ο Ο.Α.Κ. Α.Ε. είναι πλέον θεσμός ως γεγονός για τις ευρύτερες περιοχές των έργων αυτών, προσελκύοντας κάθε χρόνο, πλήθος κόσμου που συμμετέχει.

Οι καιρικές συνθήκες αναμένονται ιδιαίτερα ευνοϊκές και προκειμένου να μην υπάρξει ταλαιπωρία, τόσο για την στάθμευση των οχημάτων όσο και για την ασφαλή προσέγγιση του κόσμου παρακαλούνται όλοι όσοι προσέλθουν, όπως συμμορφώνονται με την σήμανση και τις υποδείξεις των αρμοδίων που έχουν οριστεί.

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης έχει φροντίσει την ημέρα αυτή να υπάρχουν αρμόδιοι υπάλληλοι του «Οργανισμού», που θα ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους για την κατασκευή, την λειτουργία και την χρησιμότητα των έργων αυτών.