ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Θερμά συνεχάρη τους διασώστες του μικρού κοριτσιού και του πατέρα της από βέβαιο πνιγμό ο Δήμαρχος Ρεθύμνης

Τα  θερμά του συγχαρητήρια και τη βαθιά του εκτίμηση στο πολύτιμο έργο ζωής που προσέφεραν, κατέθεσε στην  επιστολή του προς τον κ. Μακαρδόνα Δ. / Υπαστυνόμο Β’ ο οποίος υπηρετεί στο ΤΑΕ Ρεθύμνου και στον  κ. Καμπά Ε.Γ./Σημαιοφόρο του Πολεμικού  Ναυτικού Π.Ν που υπηρετεί στο Ναυτικό Παρατηρητήριο ΚΦ 20 Α, για τη διάσωση ενός μικρού κοριτσιού και του πατέρα της από βέβαιο πνιγμό στην παραλία του Ρεθύμνου, την περασμένη Κυριακή. 

Ο Δήμαρχος εξήρε το θάρρος, την ψυχραιμία  και το σθένος που επέδειξαν  την κρίσιμη στιγμή,  αναδεικνύοντας την άψογη εκπαίδευσή τους αλλά και την αφοσίωση τους στην προστασία του έννομου αγαθού της ζωής και ασφάλειας των πολιτών.

Ως απτή ένδειξη της αναγνώρισης της αλληλεγγύης και του αλτρουισμού που έδειξαν οι διασώστες, διακινδυνεύοντας καιτη δική τους ζωή παρότι  βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας, ο κ. Μαρινάκης τους κοινοποίησε την πρόθεση του να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνης να τους αποδοθεί η προσήκουσα τιμή, σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό περί τιμητικών διακρίσεων, του Δήμου Ρεθύμνης. 

Επισημαίνεται ότι η συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου προς τους κ.κ. Μακαρδόνα και Καμπά, κοινοποιήθηκε στους Διοικητές των Μονάδων τους και στα Γραφεία των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης.