ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα 31 φοιτητές και εξωπανεπιστημιακοί για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης μεταφέρεται την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου η ένταση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο ΑΠΘ μετά την εισβολή στο πανεπιστήμιο ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι ήρθαν στα χέρια με φοιτητές και έκαναν χρήση χημικών σπάζοντας την κατάληψη στο κτίριο διοίκησης.

Η βίαιη στάση της Αστυνομίας σήκωσε πολιτική θύελλα, προκαλώντας την αντίδραση πανεπιστημιακών του ΑΠΘ, ζητώντας την παραίτηση του πρύτανη.

Στις 11 π.μ. της Τρίτης οδηγούνται στον εισαγγελέα και οι 31 συλληφθέντες για τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο ΑΠΘ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ανάμεσά τους είναι φοιτητές, αλλά και εξωπανεπιστημιακοί.

Την ίδια ώρα κάλεσμα στην πρυτανεία του ΑΠΘ στις 11:00 και στη συνέχεια πορεία προς τα δικαστήρια όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στα άτομα που έχουν συλληφθεί απευθύνουν φοιτητικοί σύλλογοι.

Τα επεισόδια με χημικά και προσαγωγές σημειώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μετά την παρέμβαση της Αστυνομίας στο κτίριο διοίκησης του πανεπιστημίου, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από ομάδα φοιτητών.

Η επέμβαση των ΜΑΤ έγινε μετά την επικοινωνία που είχε νωρίτερα ο πρύτανης του ΑΠΘ με τον εισαγγελέα, τον οποίο ενημέρωσε αναλυτικά για την κατάληψη και για την παρεμπόδιση των διοικητικών υπαλλήλων να προσέλθουν στην εργασίας τους.