Θετικά εξελίσσεται το ζήτημα της ανέγερσης του νέου αστυνομικού μεγάρου

Θετικά είναι τα μηνύματα από πλευράς υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ζήτημα της ανέγερσης του νέου αστυνομικού μεγάρου στον χώρο της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων.

Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Ρεθεμνιώτικων Νέων, μετά τις συναντήσεις που είχε ο δήμαρχος Ρεθύμνου με τον προϊστάμενο του Επιτελείου Α.Ε.Α., αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, που βρέθηκε στο Ρέθυμνο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού της Μάχης της Κρήτης, ενημερώθηκε ότι το υπουργείο ανέλαβε τη χρηματοδότηση των στατικών μελετών αλλά και των μελετών για τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, τις οποίες έχει ήδη αναθέσει σε μελετητές.

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, ήδη από το υπουργείο έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα που απαιτούνται για τους μελετητές που θα αναλάβουν τα στατικά και τα ηλεκτρομηχανολογικά οι μελετητές αυτές θα συνεργαστούν με τον αρχιτέκτονα του δήμου τον κ. Μάνο Τσάκωνα για να προχωρήσει η διαδικασία σύνταξης και ολοκλήρωσης του φακέλου» ανέφερε ο δήμαρχος Γ. Μαρινάκης.

Ο αρχιτέκτονας του Δήμου, Μάνος Tσάκωνας, που εκπονεί την αρχιτεκτονική μελέτη βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τους μηχανικούς του αρμόδιου τμήματος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπου επεξεργάζονται τις τελευταίες λεπτομέρειες στο κομμάτι των τεχνικών προδιαγραφών. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αλλαγές πάνω στο προσχέδιο που είχε ο ίδιος παραδώσει είναι ελάχιστες και αφορούν κατά κύριο λόγο το τμήμα των κρατητηρίων, τα οποία και απαιτούν ειδικές τεχνικές προδιαγραφές.

Με την ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής μελέτης αλλά και της στατικής και του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού θα οριστικοποιηθεί ο φάκελος προκειμένου το έργο αυτό να μπορέσει στη συνέχεια να χρηματοδοτηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχιτεκτονική μελέτη γίνεται με βάση το κτιριολογικό πρόγραμμα που έχει δοθεί στον κ. Τσάκωνα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η μελέτη αφορά ένα σύγχρονο και ασφαλές κτίριο, σύμφωνα με τα δεδομένα που απαιτεί η σημερινή εποχή και σύμφωνα με τα δεδομένα που σχετίζονται με ένα άνετο εργασιακό περιβάλλον. Πρόκειται για κτίριο τεσσάρων επιπέδων: ισόγειο και τρεις όροφοι συν το υπόγειο.

Το αστυνομικό μέγαρο θα εκταθεί σε οικόπεδο 2.700 τ.μ. Η δόμησή του αφορά 2.100 τ.μ., εκ των οποίων τα 600 αφορούν κλιμακοστάσια και άλλους μη εργασιακούς χώρους ή υπηρεσίες.

Τα γραφεία των αστυνομικών υπηρεσιών θα καταλαμβάνουν χώρους στο ισόγειο και στα υπόλοιπα τρία επίπεδα. Στον πρώτο όροφο η μελέτη μεταξύ των άλλων προβλέπει ένα μικρό αμφιθέατρο, 70 περίπου θέσεων, που μπορεί να έχει διάφορες χρήσεις, όπως ομιλίες, εκδηλώσεις, κλπ. Στον ίδιο όροφο προβλέπεται και καφέ – κυλικείο.

Στο τέταρτο επίπεδο, στον τέταρτο όροφο δηλαδή, θα είναι τα γραφεία του αστυνομικού διευθυντή και των διοικητών των υπηρεσιών όπως και αίθουσα συσκέψεων. Το γκαράζ θα βρίσκεται στο υπόγειο και θα επικοινωνεί άμεσα με τα κρατητήρια, που θα βρίσκονται στο ισόγειο, με τρόπο τέτοιο ώστε να είναι ως ανεξάρτητα από το υπόλοιπο κτίριο.