ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου: Think Blue… και μαγειρεύουμε!

Δύο χρόνια μετά την υλοποίηση του πρωτοποριακού προγράμματος εκπαίδευσης και πιστοποίησης Ενηλίκων ΑΜΕΑ, «Εργασία για όλους», επισκεφτήκαμε τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ΙΙΕΚ Grant.

Ο Μανώλης, ο Μιχάλης, ο Παναγιώτης, η Ραφαέλα, ο Μανόλης, ο Στέλιος και ο Φραγκίσκος βρέθηκαν ξανά στα έδρανα της αγαπημένης τους σχολής, την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022, αυτή τη φορά στα πλαίσια της δράσης Think Blue- Το μπλε του Αυτισμού στο Ρέθυμνο.

Η συνάντηση προέκυψε μετά από κοινό κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Ρεθύμνου και της ιδιοκτήτριας της σχολής κ. Κορνελάκη για συνέχιση της συνεργασίας μας , με ανταλλαγές επισκέψεων και υλοποίηση κοινών δράσεων.

Κατά την παραμονή μας στο ΙΙΕΚ οι σπουδαστές των τμημάτων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε συνεργασία με τους ωφελούμενους του προγράμματος «Εργασία για όλους», ετοίμασαν από κοινού γλυκά και αλμυρά εδέσματα, υπό την καθοδήγηση των Σεφ Κου Βαγγέλη Σμαραγδάκη και Γιώργου Κατσαβίδη , μια σημαντική και ελπιδοφόρα συμπεριληπτική δράση που αποδεικνύει ότι τα εμπόδια υπάρχουν μόνο για να τα ξεπερνάμε. Η συμπερίληψη των ΑΜΕΑ σε όλους τους τομείς της κοινωνίας είναι εφικτή και ωφέλιμη για όλους μας.

Τα τελευταία χρόνια ένας από τους σημαντικότερους στόχους που έχει θέσει ο Σύλλογος μας είναι η προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Η προώθηση της εργασιακής ένταξης των ΑΜΕΑ στην αγορά εργασίας επιδιώκεται από το σύλλογο μας με την υλοποίηση προγραμμάτων, επιμορφώσεων, δυναμικών διεκδικήσεων και παρεμβάσεων σε συνεργασία με φορείς σε τοπικό, πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Επιπρόσθετα μέλη του συλλόγου μας έχουν ιδρύσει την ΚΟΙΝσεπ Κυψέλη με έδρα το Κοινωνικό στέκι ΑΜΕΑ, που εξετάζει τρόπους εκπαίδευσης (Εργαστήριο καλλιτεχνημάτων) και εργασιακής αποκατάστασης ενήλικων ατόμων με αναπηρία.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Κορνελάκη, τους ΣΕΦ και τους σπουδαστές του ΙΙΕΚ Grant, για τη φιλοξενία στο χώρο τους. Πραγματικά στο τέλος της δράσης είχαμε γίνει μια μεγάλη παρέα! Με ανυπομονησία περιμένουμε την επόμενη μας συνάντηση στο χώρο του Κοινωνικού Στεκιού.