ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Θλίψη για τον θάνατο του παπά Νεκτάριου Θεοδωράκη

Θλίψη σκόρπισε στο Ρέθυμνο η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Πρωτοπρεσβυτέρου Νεκτάριου Θεοδωράκη από το Χώνος Μυλοποτάμου, ο οποίος ήταν εφημέριος της Ενορίας Απλαδιανών Μυλοποτάμου.

Ο μόλις 53 ετών ιερέας ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Η σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου:

«Η Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, μετά βαθυτάτης θλίψεως, αγγέλλει την εις Κύριον εκδημίαν του αοιδίμου Πρωτοπρεσβυτέρου Νεκταρίου Θεοδωράκη, εφημερίου της ενορίας Αγίας Πελαγίας Απλαδιανών Μυλοποτάμου της Ιεράς ημών Μητροπόλεως.

Η σορός του μακαριστού Ιερέως Νεκταρίου θα ευρίσκεται εις τον Ιερόν Ναόν της Αγίας Πελαγίας Απλαδιανών την Πέμπτην 29ην Σεπτεμβρίου 2022 και από ώρας 7:30 π.μ., οπότε και θα τελεσθή Θεία Λειτουργία, η δε εξόδιος ακολουθία αυτού τελεσθήσεται την 12ην μεσημβρινήν της ιδίας ημέρας. Ο ενταφιασμός του σκηνώματος του αοιδίμου ιερέως Νεκταρίου θα τελεσθεί εις το χωρίον Χώνος Μυλοποτάμου.

Παρακαλούμεν όπως εύχησθε δια την ανάπαυσιν της μακαρίας ψυχής του αναλώσαντος εαυτόν εις την διακονίαν της Εκκλησίας κεκοιμημένου αδελφού Πρωτοπρεσβυτέρου Νεκταρίου μετά των Αγίων»

Ψήφισμα για το θάνατο του παπά Νεκτάριου εξέδωσε και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερατικού Συνδέσμου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερατικού Συνδέσμου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου συνήλθε εκτάκτως σήμερα, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, στο άκουσμα της προς Κύριον εκδημίας του αδελφού και συλλειτουργού ημών αοιδίμου Πρωτοπρεσβυτέρου Νεκταρίου Θεοδωράκη, Εφημερίου Απλαδιανών Μυλοποτάμου, ευόρκως και δοκίμως διακονήσαντος την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ομόφωνα αποφάσισε τα κάτωθι:

1ον. Να παραστεί εκπρόσωπος στην εξόδιο ακολουθία του κεκοιμημένου αδελφού, συμπροσευχόμενος μετά των λοιπών αδελφών, Κληρικών και λαϊκών, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού.

2ον. Να εκφράσει τα θερμά Συλλυπητήρια αυτού προς τους οικείους και συγγενείς του κεκοιμημένου αδελφού.

3ον. Να καταθέσει στη μνήμη του μακαριστού αδελφού χρηματικό ποσό στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Πελαγίας Απλαδιανών, όπου και θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία αυτού.

4ον. Να δημοσιεύσει το παρόν Ψήφισμα στον τοπικό τύπο».