ΑΠΟΨΕΙΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΟΥΛΟΥΜΠΕΚΗΣ

Θοδωρής Δουλουμπέκης: «Άμεση πρόσληψη ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού στο ΕΝΕΕ.ΓΥ-Λ Ρεθύμνου»

Λίγους μήνες πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς η κυβέρνηση αφήνει ακόμη τις πιο ευαίσθητες δομές του εκπαιδευτικού μας συστήματος χωρίς βασικά κύτταρα για την εύρυθμη λειτουργία τους. Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥ-Λ) Ρεθύμνου παραμένει ακόμη και σήμερα (!) χωρίς ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό.

Παρόλο που το ΕΝΕΕΓΥΛ εμπίπτει στις δομές ειδικής αγωγής και θα περίμενε κανείς να είναι  conditio sine qua non   η έγκαιρη στελέχωση των δομών αυτών με εκπαιδευτικό, επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, δυστυχώς βλέπουμε ότι η εμμονή της κυβέρνησης, για μηδενικό κοινωνικό κράτος, δε λογαριάζει ούτε τα παιδιά μας της ειδικής αγωγής, ούτε τις οικογένειες τους, ούτε τους συλλόγους εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων που υπερβάλλουν εαυτούς.

Ο κυνισμός που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και οι «συνεργάτες» της, το θέμα της υποστελέχωσης των σχολικών μονάδων και δη της ειδικής αγωγής, δεν αφήνει πλέον κανέναν περιθώρια πίστης ότι υπάρχει διάθεση για αλλαγή πλεύσης.

Πιο πιθανό είναι να δούμε και στα σχολεία λύσεις τύπου ΕΣΥ, με γυμναστές να εκτελούν χρέη ψυχολόγου, παρά προσλήψεις καταρτισμένου προσωπικού.

Πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους, ότι αιτία γι αυτή την κατάσταση αλλά και λύση είναι, η (μη) συμμετοχή μας, η (μη) διεκδίκησή μας και τελικά η ψήφος μας. Μόνη διέξοδος είναι μια προοδευτική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που πιστεύει στον εκπαιδευτικό, στον επιστήμονα, στη δημόσια δωρεάν προσβάσιμη παιδεία, στο δικαίωμα κάθε μαθήτριας και μαθητή, χωρίς διακρίσεις, στην πρόοδο.

ΥΓ. Την ίδια ώρα,  με την ψήφο μας. η μοναδική παιδοψυχιατρική κλινική στην Κρήτη παραπαίει αφήνοντας χωρίς στήριξη τα συνεχώς αυξανόμενα σε αριθμό παιδιά, νέες και νέους με ψυχιατρικά νοσήματα.