ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Θοδωρής Δουλουμπέκης: «Δίκαιη ανάπτυξη στο Ρέθυμνο χωρίς ΒΟΑΚ και Νοσοκομείο δεν μπορεί να υπάρξει»

Βασικά σημεία από τον χαιρετισμό του Θοδωρή Δουλουμπέκη, γραμ. ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ρεθύμνου στη διευρυμένη συνεδρίαση της Δ.Ε. της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τον  πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη

“Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είτε με τη μορφή της διεκδικητικής επισπεύδουσας αντιπολίτευσης σήμερα, είτε της αυριανής κυβέρνησης, θα είναι δίπλα σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων για δίκαιη περιβαλλοντικά φιλική ολιστική και αξιοβίωτη ανάπτυξη με υψηλό κοινωνικό αποτύπωμα.

Ανάπτυξη που θα παράγει περισσότερους κοινωνικούς πόρους από όσους καταναλώνει. Ανάπτυξη που θα διασφαλίζει την ισότητα στην απόλαυση των προϊόντων της προόδου.

Έχουμε παρουσιάσει ένα πλήρες σχέδιο ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με σταθερό προοδευτικό φορολογικό σύστημα, με δίκαιη πρόσβαση στον τραπεζικό τομέα και ανακατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάπτυξης για να φτάνει και στους μικρούς και μεσαίους, με ευκαιρίες πρόσβασης στο επιχειρείν σε νέες και νέους, με δίκτυ προστασίας για όσες κι όσους τολμούν να πάρουν εμπορικές βιομηχανικές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες αλλά και με διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων όσοι εργάζονται για αυτήν.

Στη σύγχρονη αριστερά πιστεύουμε στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα, στην επιχειρηματικότητα μεγάλου εύρους κι όχι στη συγκεντρωτική ανάπτυξη για λίγους της ΝΔ, στην επιχειρηματικότητα με εταίρο κι όχι ανταγωνιστή την κοινωνία, στην επιχειρηματικότητα με ένα ισχυρό κράτος δίπλα της.

Θέλω όμως, για να μη μείνουν όλες αυτές οι ενδιαφέρουσες ιδέες που καταθέτετε σχέδιο σε έναν χάρτη, να ζητήσω από το “μίνι υπουργικό συμβούλιο” σήμερα εδώ στο Ρέθυμνο, να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση του Νοσοκομείου της πόλης μας και στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την εκκίνηση των εργασιών ΒΟΑΚ με τη διόρθωση των σοβαρών ατελειών σε Ανατολικό και Δυτικό Ρέθυμνο, με την προσθήκη της περιφερειακής οδού στην πόλη μας και τη σύνδεση του ΒΟΑΚ με το αεροδρόμιο Χανίων, διότι ανάπτυξη χωρίς Υποδομές και κράτος πρόνοιας δεν μπορεί να υπάρξει.”