ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΔΙΣΚΟΙ

Θωμάς Βαϊνάς: Ένας ξεχωριστός μουσικός

Ο Θωμάς Βαϊνάς γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1973 στο Westerholt- Herten της Γερμανίας. Από τα 18 του ζει στο Ρέθυμνο όπου σπούδασε Φιλοσοφία και Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, καθώς και Programmer & Web Designer.

Παίζει μουσική επαγγελματικά ως DJ τα τελευταία 20 χρόνια παράλληλα ως Κeyboardist και Web Designer.

Αυτοδίδακτος μουσικός, θυμάται το πρώτο του μουσικό όργανο, μια φυσαρμόνικα, ένα δώρο που απέκτησε σε ηλικία μόλις 6 ετών και με την οποία ξεκίνησε τις πρώτες μελωδίες. Λίγο αργότερα απέκτησε το πρώτο του keyboard μαζί με την πρώτη του κιθάρα.

Ξεκίνησε να ηχογραφεί τις πρώτες του μελωδίες με ένα Yamaha psr 410 Synthesizer και τη βοήθεια ενός τετρακάναλου μαγνητοφώνου παίζοντας πλήκτρα, κιθάρα, μπάσο ο ίδιος ενώ παράλληλα συμμετείχε σε γκρουπ κάνoντας live σε διάφορους χώρους.  Με ακούσματα από την Electronic μουσική των 80s (Jean Michel Jarre, Dieter Bohlen, Mike Oldfield, Tony Hendrik, Michael Cretu, Kraftwerk, Mauro Farina, Hubert Kah, Roberto Zannetti, Martinelli, και άλλους) δημιούργησε το δικό του στυλ που βασίζεται στις δυνατές, νοσταλγικές μελωδίες “ντυμένες” με έναν διαφορετικό ηλεκτρονικό ήχο και ρυθμό.

Έχει στο ενεργητικό του πολλά πειραματικά ορχηστρικά έργα καθώς και ολοκληρωμένα τραγούδια με στίχους και μουσική δική του.

Στα άλμπουμ “Electric Storm” 2012 και “Passion and Desire” 2013 (FM Records) βρίσκονται έργα τα οποία δημιούργησε τα τελευταία χρόνια και αποτελούν για αυτόν μουσικό στίγμα και αναφορά. Μελωδίες και basslines με έντονο το χρώμα και το ρυθμό των 80’s αλλά με την οπτική του σήμερα…