Θύμα bullying μικρό αγόρι σε χωριό του Ρεθύμνου ή μήπως κάτι άλλο;!

Θύμα bullying καταγγέλλουν ότι έχει πέσει λόγω της καταγωγής της μητέρας του, νεαρό αγόρι στο Ρουσσοσπίτι του Δήμου Ρεθύμνου.

Οι γονείς του παιδιού αναφέρουν ότι ο γιος τους δέχθηκε επίθεση από συνομίληκους του, αλλά και ένα μεγαλύτερο παιδί πριν από δύο περίπου εβδομάδες. Καταγγέλλουν λεκτική επίθεση ρατσιστικού τύπου και σωματική βία με αποτέλεσμα το παιδί τους να φοβάται να πάει στο σχολείο από την ημέρα του περιστατικού!

Το περιστατικό συνέβη εκτός σχολείου πριν από περίπου δύο εβδομάδες και είναι γνωστό στην Αστυνομία που εξετάζει με προσοχή τα γεγονότα.

Η άλλη εκδοχή

Για το περιστατικό λάβαμε επιστολή γονέα – κατοίκου της περιοχής που δίνει μία άλλη εκδοχή στα γεγονότα. Ο γονιός υποστηρίζει ότι ένα απλό -άγαρμπο είναι η αλήθεια- παιχνίδι που κατέληξε σε μώλωπες στο σώμα και των υπόλοιπων παιδιών και η σωματική επίθεση της μητέρας του παιδιού που φέρεται να δέχτηκε το bullying σε δύο άλλα παιδιά από το περιστατικό, είναι η αιτία της έκτασης που έχει πάρει το περιστατικό.

Στην ουσία οι γονείς καταγγέλλουν ότι δεν υπήρξε περιστατικό ρατσιστικού εκφοβισμού, αλλά μια προσπάθεια  να γλυτώσει η συγκεκριμένη μητέρα τις επιπτώσεις της πράξης της για το ξυλοδαρμό των συμμαθητών του γιου της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας μας οι γονείς των παιδιών που κατηγορούνται για bullying έχουν καταθέσει μήνυση εναντίον της μητέρας του παιδιού που ξυλοκόπησε και απείλησε τα δύο ανήλικα παιδιά.

Παραθέτουμε ατόφια την επιστολή του γονέα:

«ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ BULLING ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΠΡΕΠΕΙΕΣ

Λόγο ότι έχει αρχίσει να βγαίνει στην επιφάνεια ένα θέμα που δεν είναι καθόλου κολακευτικό για το Ρουσσοσπίτι και αναφέρομαι σε φερόμενη περίπτωση bulling, θα ήθελα να καταθέσω τη δική μου άποψη, εφόσον γνωρίζω τα πράγματα ως έχουν.

– Η όλη, ας πούμε, περιπέτεια ξεκίνησε από ένα χαζό παιχνίδι, στο γήπεδο μεταξύ παιδιών του δημοτικού, πριν από 20 ημέρες…
Χρησιμοποιήσαν το κύκλο της σέντρας ως ένα φυσικό σύνορο όπου ο ένας έσπρωχνε τον άλλον για να τον βγάλει από το κύκλο. Στο «παιχνίδι» αυτό συμμετείχαν 5 – 6 παιδιά.

Κατά το διάστημα του «παιχνιδιού» υπήρχαν σπρωξίματα, τραβήγματα κλπ.
Μέχρι που στο τέλος, σταμάτησαν ΟΛΟΙ χτυπημένοι με μελανιές… και το επισημαίνω ΟΛΟΙ.

Το παιχνίδι, ήταν «ηλίθιο» και δεν σκέφτηκε κανένα από τα ανήλικα ότι θα μπορούσαν να χτυπήσουν… και το δυστύχημα είναι ότι ΚΑΝΕΝΑΣ από τους γύρω ενήλικους που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή ΔΕΝ τους σταμάτησε…
– κάποια από τα παιδιά, έφυγαν και είχαν μείνει στο γήπεδο μόνο 3 όταν ξαφνικά έφτασε ένα αυτοκίνητο, από όπου κατέβηκε μία κυρία, συνοδευόμενη από το σύζυγό της… Στρίμωξε στη γωνία δύο παιδιά ανήλικα, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ και άρχισε να τα χαστουκίζει μπροστά στα μάτια μαρτύρων με τη δικαιολογία ότι αυτά τα παιδιά χτυπούσαν το παιδί της….

Τα 2 αυτά παιδιά, μετά από το ξυλοδαρμό που υπέστησαν, κατέφυγαν στους γονείς τους, όπου πέραν των αιματωμάτων που είχαν από το χαζό παιχνίδι, , είχαν και μώλωπες στα μάγουλα από τα χαστούκια της «κυρίας» (υπάρχουν ΕΠΙΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ).


Οι γονείς και από τα 2 παιδιά, μετά από το νοσοκομείο και το Ιατρικό κέντρο που κατέφυγαν, ξεκίνησαν για να καταθέσουν μηνύσεις εναντίων της κυρίας…
… ενώ το ένα από τα δύο παιδιά που κατέφυγε στο νοσοκομείο κρίθηκε ότι χρειαζόταν περίθαλψή…
Η μία μήνυση κατατέθηκε άμεσα και κινήθηκε η διαδικασία για ΑΥΤΟΦΟΡΟ για την εν λόγο κυρία.

Ο δεύτερος από τους γονείς, και ενώ το παιδί ήταν σε Ιατρικό κέντρο, έλαβε τηλεφώνημα από έναν κοινό γνωστό με το σύζυγό της εν λόγο κυρίας που χαστούκισε τα παιδιά.
|Του ζήτησε να συναντηθούν εκείνη τη στιγμή για να συζητήσουν το θέμα και αν είναι δυνατόν να μην προχωρήσουνε σε μηνύσεις…
Ο δεύτερος γονέας, δέχτηκε να συναντηθεί, εφόσον ο κοινός γνωστός ήταν άκρος προσφιλής φίλος του, οπότε και συναντήθηκαν οι δύο πατεράδες και ο κοινός γνωστός μαζί, (αναφέρομαι στο πατέρα του φερόμενου ανηλίκου που υποτίθεται ότι «δέχεται» Bulling και του ανηλίκου που δέχτηκε το ξυλοδαρμό από την μητέρα του.)
Ο πατέρας του ανηλίκου που δέχτηκε το ξυλοδαρμό από τη μητέρα του ανήλικου που υποτίθεται ότι δέχεται bulling αρχικά δεν δεχόταν τη συγμνώμη, αλλά κατόπιν δέχτηκε και συναίνεσε να μην προχωρήσει σε μήνυση.
Φυσικά στην όλη συζήτηση, ούτε ΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ για το υποτιθέμενο bulling…
H δικαιολογία του «κυρίου» που η γυναίκα του, χτύπησε τους ανηλίκους ήταν ότι απλά νόμιζε ότι τα 2 αυτά παιδιά χτύπησαν το γιό της… Δεν έγινε κανένας λόγος για «Bulling».

— Η όλη υπόθεση του «Bulling», σαφέστατα είναι συμβουλή του δικηγόρου της κυρίας, για να δικαιολογήσει το ΠΑΡΑΝΟΜΟ και ΠΑΡΑΛΟΓΟ ξυλοδαρμό των ΑΝΗΛΙΚΩΝ.
Ο δικηγόρος της, τη συμβούλεψε να χρησιμοποιήσουν το ευαίσθητο πρόβλημα του bulling για να γλυτώσει η εν λόγο κυρία τη κατηγορία για το ξυλοδαρμό των ΑΝΗΛΙΚΩΝ, σπιλώνοντας υπολήψεις.

Ειλικρινά Λυπάμαι!»