ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Τη συνδρομή τους στο έργο της καθαριότητας ζητά η δημοτική Υπηρεσία από τους πολίτες του Ρεθύμνου

Τη συνδρομή τους στο έργο της Καθαριότητας, μέσα από απλές πρακτικές, ζητά η δημοτική Υπηρεσία από τους πολίτες του Ρεθύμνου.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Αγαπητές συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Διανύουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη καλοκαιρινή περίοδο. Η ατομική μας ευθύνη και η ενεργή συνδρομή μας στην αντιμετώπισή τους, αποκτούν νέες διευρυμένες διαστάσεις.

Με πίστη στη δύναμη που έχουμε ως κοινωνία ανθρώπων που νοιάζονται για το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία αλλά και την καλαισθησία, σας παρακαλούμε να υιοθετήσετε μικρές, πλην σημαντικές, καθημερινές πρακτικές για την καθαριότητα του Ρεθύμνου:

  • Τοποθετείτε τα απορρίμματα σας σε σακούλες καλά κλεισμένες.
  • Προτιμήστε να τα εναποθέτετε στους κάδους, κατά τις βραδινές ώρες.
  • Κλείνετε  τους κάδους με τα καπάκια τους ώστε να περιορίζεται η δυσοσμία, η προσέλκυση εντόμων  και λοιπών ζώων που αναζητούν τροφή, διασκορπίζοντας  τα απορρίμματα ολούθε. 
  • Προσπαθήστε να  κάνετε σωστή  διαλογή των ανακυκλώσιμων και μείωση του όγκου τους  (π.χ.  «διπλώνοντας» τα χαρτοκιβώτια ), ώστε να μην υπερχειλίζουν οι κάδοι ενώ έχουν επαρκή χωρητικότητα.
  • Γνωρίζετε καλά, πως η εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων και υπολειμμάτων πρασίνου από το κλάδεμα των φυτών σας εντός των κάδων, δεν επιτρέπεται. Παρακαλούμε σεβαστείτε το. Ειδοποιείστε τηλεφωνικώς την Υπηρεσία και θα μεριμνήσει για την αποκομιδή τους. Είναι απλούστερη και μακράν επωφελέστερη για όλους μας, αυτή η επιλογή. Κάντε την.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας δίνει αγώνα καθημερινά για να διαχειριστεί τον τεράστιο όγκο των παραγόμενων απορριμμάτων και των αποβλήτων λόγω υπερδιπλασιασμού του πληθυσμού από τους  επισκέπτες, κάτω από αντίξοες συνθήκες,  υποστελεχωμένη και εντός αυστηρά προσδιορισμένου καθημερινού χρονοδιαγράμματος ώστε να μην προκαλεί όχληση.

Ζητούμε τη συνδρομή σας. Άλλωστε, η  Καθαριότητα του τόπου που ζούμε, των χώρων που μοιραζόμαστε, εκείνων που φιλοξενούν τα παιχνίδια  των παιδιών μας και συνθέτουν τα κοινά μας βιώματα κι εμπειρίες,   ουδέποτε υπήρξε υπόθεση του ενός. Ανέκαθεν, αποτελεί ευθύνη του καθενός  και όλων  μαζί.

Σ’ αυτό το «Μαζί», προσβλέπουμε. Ας συνεργαστούμε. Θα εκπλαγούμε όλοι  ευχάριστα από το αποτέλεσμα. Είναι βέβαιον.

Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Λελεδάκης και η Υπηρεσία Καθαριότητας Δήμου Ρεθύμνης».