ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Τηλεφωνική επικοινωνία του Ν. Μανουσάκη με τη Μ. Λιονή για τα κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

Τηλεφωνική επικοινωνία με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μ. Λιονή, είχε  ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Μανουσάκης, με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων covid-19 σε δύο χωριά του Ρεθύμνου, που εύλογα προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής.

Ο Νίκος Μανουσάκης ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με τα κρούσματα και για τα μέτρα που εφαρμόζονται.  Επισήμανε ότι χρειάζεται κατεπείγουσα αντιμετώπιση της κατάστασης και ότι με ευθύνη της κυβέρνησης πρέπει να παρθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού του Ρεθύμνου.

Το lockdown δεν είναι φάρμακο. Χρειάζονται μέτρα πρόληψης, περιορισμού της διασποράς, απομόνωσης των κρουσμάτων όχι στο σπίτι τους, αλλά σε ειδικές δομές ώστε να αποφευχθεί η ενδοοικογενειακή διασπορά και αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον κορονοϊό. Ταυτόχρονα να ενισχυθούν αποφασιστικά όλες οι δημόσιες δομές Υγείας στην Π.Ε.

Επιπλέον, κάτω από αυτές τις συνθήκες υποχρεωτικής καραντίνας, να ληφθούν με ευθύνη της κυβέρνησης μέτρα στήριξης των εργαζόμενων, μικροεπαγγελματιών, αγροτών, ανέργων της περιοχής.

Η εξέλιξη αυτή,  επιβεβαιώνει τις κυβερνητικές ευθύνες για τα ανεπαρκή μέτρα όλο το προηγούμενο διάστημα όπως και τις ευθύνες όλων όσοι προσπαθούν να καθησυχάσουν για την κατάσταση στις δημόσιες δομές Υγείας στο Ρέθυμνο και συνολικά στην Κρήτη, γιατί γι’ αυτούς η Υγεία είναι εμπόρευμα και στο επίκεντρό τους έχουν το πώς θα βγουν ενισχυμένοι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και πώς θα μείνει στα ίδια χάλια το δημόσιο σύστημα Υγείας, με κίνδυνο για την υγεία του λαού.