Τιμήθηκε η 68η επέτειος από το ολοκαύτωμα των χωριών του Κέντρους Αμαρίου

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εορταστικές-αθλητικές εκδηλώσεις, μνήμης και τιμής για την 68η επέτειο της καταστροφής των χωριών του Κέντρους στις 22 Αυγούστου 1944 από τα φασιστικά στρατεύματα κατοχής.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν φέτος στην τοπική κοινότητα Γερακαρίου κράτησαν δύο ημέρες την Τρίτη 21 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες δρόμου θυσίας με πλήθος αθλητές από όλη την Κρήτη, το βράδυ της ίδιας ημέρας συναυλία τιμής στους νεκρούς με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων. Την Τετάρτη στο μνημείο των πεσόντων έγινε επιμνημόσυνη δέηση του προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου. Τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Γερακαρίου κ. Ακουμιανάκης Εμμανουήλ.

Τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Ρεθύμνου Ιωάννης Κεφαλογιάννης, Ανδρέας Ξανθός, ο διοικητής 5ης μεραρχίας Κρητών ταξίαρχος Στρατιδάκης Γεώργιος, ο πρώην υφυπουργός προστασίας του πολίτη Μανώλης Όθωνας, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, ο δήμαρχος Αμαρίου Στέφανος Σημαντήρας, ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Ιωάννης Πιπεράκης, εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας και των σωμάτων ασφαλείας, πρόεδροι κοινοτήτων και πολιτιστικών συλλόγων. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο δήμος Αμαρίου σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Γερακαρίου.