ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΙΜΙΣΑΚΟΓΙΩΡΓΗΣ

Τιμητική εκδήλωση στην Ασή Γωνιά για την Έμμα Κατζουράκη

Ο πολιτιστικός σύλλογος της Ασή Γωνιάς “Τίμιος Σταυρός” την Παρασκευή στις 20 του μήνα έκοψε την πίτα με τον πρόεδρο κ. Μιχάλη Γλετζάκη και τα μέλη του Δ.Σ να υποδέχονται στην καταπληκτική ταβέρνα “Ποτιστήρι” του Μανούσου Κουντουράκη πολλούς φίλους του συλλόγου μεταξύ των οποίων τον βουλευτή Χανίων της Ν.Δ κ. Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, τον δήμαρχο Αποκορώνου κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη, εκπροσώπους φορέων και πολιτιστικών συλλόγων και βέβαια την επίσημη καλεσμένη και πρωταθλήτρια Ελλάδος στη σκοποβολή τη Χανιώτισσα Έμμα Κατζουράκη την οποία τίμησε με πλακέτα και μια χειροποίητη υφαντή πετσέτα.

Ο πάτερ Βασίλειος Χατζηδάκης ευλόγησε την πίτα και μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον σύλλογο που τιμά το χωριό διοργανώνοντας πολιτιστικές εκδηλώσεις. Τον λόγο πήραν ο κ. Μαρκογιαννάκης και ο κ. Κουκιανακης ενώ την παρουσίαση της τιμώμενης έκανε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κ. Εύη Ροζάκη.

Η Εμμανουέλα (Έμμα) Κατζουράκη γεννήθηκε το 2001 στα Χανιά με καταγωγή από Αποκόρωνα και Κίσσαμο και ασχολήθηκε με τη σκοποβολή (Σκητ) που είναι σκόπευση με καραμπίνα σε κινούμενο στόχο κατακτώντας το 2015 το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πράγμα που επανέλαβε και άλλες τρεις φορές. Στη συνέχεια κατέκτησε σε διάφορες διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο σημαντικές διακρίσεις όπως το χάλκινο και αργυρό μετάλλιο ενώ έχει προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι φέτος τον Αύγουστο και ο στόχος της είναι το χρυσό μετάλλιο.

Παράλληλα η Έμμα είναι φοιτήτρια τέταρτου έτους της Φαρμακευτικής Θεσσαλονίκης και είναι αξιέπαινη που συνδυάζει την επιστήμη με τον αθλητισμό. Είχε την ατυχία να βρεθεί στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που έγινε αιτία να χάσουν τη ζωή τους πολλά νέα παιδιά η ίδια όμως γλύτωσε με τραυματισμό και με δύναμη ψυχής ξεπέρασε μετά από αρκετό καιρό το σοκ.

Ο προπονητής της κ. Σαλαβαντάκης είναι περήφανος για αυτή όπως φυσικά και οι γονείς της οι οποίοι παρακολουθούσαν δακρυσμένοι τη βράβευση από τους φιλόξενους Ασηγωνιώτες οι οποίοι έχουν μεγάλη και ιστορική σχέση με τα όπλα και τη σκοποβολή.

Την εκδήλωση κάλυψε τηλεοπτικά ο Παττακοστελης και θα το δείξει σε όλη την Ελλάδα.

Είχα την τιμή να είμαι καλεσμένος από τον φίλο μου πρόεδρο και διάβασα τις παρακάτω μαντινάδες λέγοντας παράλληλα ότι τέτοια λαμπρά παραδείγματα πρέπει να γίνονται πρότυπα στη νεολαία μας σήμερα ώστε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και με τον πολιτισμό.

Χανιώτισσα, μετάλλια
έχεις πολλά κερδίσει
και έβαλες στόχο το χρυσό
να πάρεις στο Παρίσι

Στον τόπο των οπλαρχηγών
και ανταρτών τιμάσαι
για κείνο υπερήφανη
απόψε πρέπει να ‘σαι.

Απόψε στην Ασηγωνια
τιμάσαι Κατζουρακη
γιατί ‘χεις στη σκοποβολή
ταλέντο και μεράκι.

Ο σύλλογος Τίμιος Σταυρός
πάντα κοντά σου θα” ναι
γιατί ανήκεις στα πουλιά
απου ψηλά πετάνε.

Από καρδιάς ευχόμαστε
το στόχο σου να πιάσεις
και την πατρίδα μας πολλές
φορές να τη δοξάσεις!!

Γ.  Σηφακης – Σιμισακογιώργης
Ιδρυτικό μέλος Κρητών Στιχουργών
Ασή Γωνιά 20/01/2024