ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Την 74η επέτειο του Ολοκαυτώματος τίμησαν στα Σακτούρια

Τα Σακτούρια του Δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, τίμησαν την Κυριακή 6 Μαΐου, την 74η Επέτειο του ολοκαυτώματος από τους Ναζί.

Στο εξωκλήσι του Αγίου Κυρίλλου σε ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς, το οποίο αποτελεί ιστορικό σημείο αναφοράς για τους Σακτουριανούς, παρουσία αρχών, φορέων και πλήθους κόσμου, τελέστηκε θεία λειτουργία και στην συνεχεία ομιλία του προέδρου του συλλόγου, για τον αγώνα και τη θυσία των Σακτουριανών κατά την περίοδο του Β’ παγκοσμίου πολέμου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής του νομού Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιαννης, ο περιφερειακός σύμβουλος της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου Νίκος Κακογιαννάκης, ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Ιωάννης Ταταρακης, οι Αντιδήμαρχοι Αγίου Βασιλείου Αντώνιος Τσουρδαλακης και Βασίλειος Θεοδωράκης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Εμμανουήλ Τσιριντανης και Δήμος Σαρτζετάκης, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κρύας Βρύσης Ιωάννης Μανουσακης και ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ιωάννης Βαβουρακης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους συντοπίτες απο την Κρύα Βρύση, τις Μέλαμπες, την Αγία Γαλήνη, Πλατανε, Κισσό και Βρύσες.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας ευχαριστεί όσους λάμπρυναν με την παρουσία τους αυτήν την εκδήλωση, τιμώντας τους αγώνες και τις θυσίες των Σακτουριανων για το υπέρτατο αγαθό, την ελευθεριά!

Πολιτιστικός Σύλλογος Σακτουριανών Εθνομαρτύρων,