ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου επισκέφτηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνης «Δότες Ζωής»

Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, κα Μαρία Λιονή, επισκέφτηκε σήμερα το  ΔΣ του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνης «Δότες Ζωής» στο πλαίσιο ενημέρωσης των δράσεων και των πρωτοβουλιών του Συλλόγου.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνης «Δότες Ζωής» ανοίγει πανιά στο πέλαγος της εθελοντικής αιμοδοσίας και προχωρά στο πρώτο επίσημο βήμα αδελφοποίησης  με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Τοσκάνης,  Ιταλίας «Frates Blood Donors Group».  Η σχετική πρόσκληση  στάλθηκε από  τον Ιταλικό Σύλλογο προς την  ΠΟΣΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων  Εθελοντών Αιμοδοτών) και σε συνεργασία με τον σύλλογο «Δότες Ζωής» ανταποκρίθηκαν άμεσα και  με ιδιαίτερη χαρά!

 Αξιοσημείωτο  είναι  ότι πρόκειται για ένα  πρώτο βήμα αδελφοποίησης  που εξελίσσεται  εντός της  ευρωπαϊκής επικράτειας μεταξύ  συλλόγων εθελοντικής αιμοδοσίας  δύο ξένων  κρατών.

Η επίσημη τελετή θα διεξαχθεί στις 28 με 31 Ιουλίου 2021  στην Fabbrica του Δήμου Πεσκιόλι της  Ιταλίας και φυσικά μόνο εάν το επιτρέψουν οι κατάλληλες συνθήκες λόγω  της εξέλιξης της πανδημίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης , κα Μαρία Λιονή, συνεχάρη το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνης «Δότες Ζωής» για την πρωτοβουλία αυτής της αδελφοποίησης με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Τοσκάνης,  Ιταλίας «Frates Blood Donors Group» καθώς η δράση αυτή ανοίγει νέους δρόμους και  προοπτικές για την Εθελοντική Αιμοδοσία  στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η κα Λιονή δήλωσε επιπρόσθετα:

«Το πολύ σημαντικό έργο, τόσο σε επίπεδο κοινωνικής προσφοράς όσο και της  ευαισθητοποίησης του κοινού, του Συλλόγου «Δότες Ζωής»  διευρύνεται πλέον εκτός των τοπικών συνόρων Ελλάδα και αυτό το γεγονός μας καθιστά υπερήφανους, αλλά και θερμούς υποστηρικτές. Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης θα συνεχίζει να ενισχύει με όποιο τρόπο δύναται τις πολλές και πρωτοποριακές δράσεις του Συλλόγου «Δότες Ζωής» με σκοπό την παροχή βοήθειας σε συμπολίτες  μας, που έχουν ανάγκη αλλά και για να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε ένα μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία, μια ιερή πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης, έναν πραγματικό «δώρο» ζωής προς το συνάνθρωπο».