ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Την εκ νέου υποψηφιότητα του ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αγ. Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης

Με ευρύ κάλεσμα στην τοπική κοινωνία ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητά του ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης. Είχε προηγηθεί η ενημέρωση εκ μέρους του προς την Δημοτική Ομάδα, τον Δημοτικό Συνδυασμό «Κοινή Πορεία στο Μέλλον» καθώς και των
συνεργατών του σχετικά με τις οριστικές αποφάσεις του. Ο κ Ταταράκης ξεκαθαρίζει από πολύ νωρίς τις προθέσεις του και με το πολιτικό πλαίσιο που δημοσιεύεται καλεί την τοπική κοινωνία του Δήμου Αγίου Βασιλείου, τους φορείς, τις συλλογικότητες και τα πολιτικά κόμματα με πολιτική παρακαταθήκη την πλατεία κοινωνική συμμαχία που είχε δημιουργηθεί στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, την εμπειρία και το πλούσιο δημοτικό έργο να ανανεώσουν την στήριξή τους στο πρόσωπο του και να προχωρήσουν σε ένα ευρύ δημόσιο διάλογο, ώστε να αναδιαμορφώσουν το πρόγραμμα δράσης για την επόμενη δημοτική περίοδο.

Το αμέσως επόμενο διάστημα ο κ Ταταράκης θα προχωρήσει στην ανακοίνωση των υποψηφίων που θα πλαισιώσουν τον συνδυασμό του στις εκλογές του 2023 ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει επισκέψεις σε οικισμούς του Δήμου για διαβούλευση με τους κατοίκους, χωρίς την πίεση του σύντομου προεκλογικού αγώνα, προκειμένου να ιεραρχηθούν οι προτεραιότητες και οι ανάγκες κάθε Τοπική Κοινότητα ξεχωριστά.

Η ανακοίνωση του Γιάννη Ταταράκη:

«Σε µια κομβική συγκυρία για την Χώρα μας, που επιχειρείται η μετάβαση στην κανονικότητα μέσα από τις μεγάλες πληγές που επέφερε στη χώρα η οικονομική κρίση αρχικά και η υγειονομική κρίση στην συνέχεια, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει ουσιαστικό ρόλο ανασυγκρότησης στο επίπεδο της τοπικής κοινωνίας, τον πυρήνα δηλαδή της χώρας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε μια περίοδο πολυεπίπεδης κρίσης, όπως η σημερινή, η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαδραματίζει ένα κομβικό ρόλο στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης καθώς και στη δημιουργία συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο, με τις πολιτικές και τις παρεμβάσεις που σχεδιάζει και υλοποιεί.

Την δύσκολη περίοδο που διανύουμε είναι ανάγκη να αποβάλουμε την απαισιοδοξία και απογοήτευση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια και να δώσουμε θέση στην πρόοδο, στην αισιοδοξία, στην ανάπτυξη, στην ευημερία.

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας θεμελιώδης και διαρκής στόχος είναι η αποτελεσματική διαχείριση της καθημερινότητας και η ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας. Σήμερα στεκόμαστε με υπερηφάνεια απέναντι από τούς δημότες μας και με έργα και πράξεις αποδεικνύουμε την συνέπεια λόγων και έργων. Η δημόσια λογοδοσία αποτελεί άλλωστε έμπρακτη απόδειξη του νέου ήθους και του νέου ύφους εξουσίας με το οποίο ασκούμε τα καθήκοντα μας.

Τα χρόνια αυτά κάναμε πράξη αυτό που βαθιά πιστεύουμε και που εφαρμόσαμε:

Ότι η ζωή μας αλλάζει με έργα. Έργα στις υποδομές, έργα στη λειτουργία του Δήμου, έργα που θέτουν γερές βάσεις για το μέλλον των παιδιών μας, έργα για κάθε δημότη μας, σε κάθε γειτονιά και σε κάθε οικισμό.

Εργαστήκαμε μεθοδικά και συγκροτημένα, σχεδιάσαμε και ιεραρχήσαμε τις ανάγκες μας με στόχο να υλοποιήσουμε τα βασικά έργα υποδομών που αναβαθμίζουν την λειτουργικότητα των οικισμών μας. Καταφέραμε να υλοποιήσουμε ένα πλούσιο, στοχευμένο και αναπτυξιακό τεχνικό πρόγραμμα που αφορούσε στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων, την δημοτική και αγροτική οδοποιία, την συλλογή απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, τη αξιοποίηση των δημοτικών κτιρίων, δράσεις για την κοινωνική πρόνοια, την παιδεία, την αλληλεγγύη και την προαγωγή της υγείας των δημοτών μας καθώς και πρωτοβουλίες για την πολιτιστική και τουριστική ανάδειξη του Δήμου μας.

Το μεγαλύτερο επίτευγμα μας όμως είναι η μεγάλη κοινωνική συμμαχία που θεμελιώθηκε αυτά τα χρόνια. Για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού δημιουργήθηκε ο υπερκομματικός συνδυασμός μας. Βασική αρχή μας για την πραγματοποίηση αυτού του στόχου, είναι να πορευόμαστε ενωμένοι, με συνέχεια και συνέπεια, σε ένα καθημερινό αγώνα για τις ανάγκες των δημοτών και τα κοινά προβλήματα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτεί συνεννόηση και συνεργασία, απαιτεί όρεξη για δουλειά και διάθεση προσφοράς,

Με αυτή την πολιτική παρακαταθήκη, την εμπειρία μας και το πλούσιο δημοτικό μας έργο καλούμε την τοπική κοινωνία του Δήμου Αγίου Βασιλείου, τους φορείς, τις συλλογικότητες και τα πολιτικά κόμματα να ανανεώσουν την στήριξη τους στην αυτοδιοικητική μας κίνηση και να προχωρήσουμε σε ένα ευρύ δημόσιο διάλογο για να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμα δράσης για την επόμενη δημοτική περίοδο.

Με νέους σαφείς στόχους που θα καλύπτουν τις ανάγκες και τις προκλήσεις της εποχής και θα αφορούν ένα σχέδιο αειφόρου ανάπτυξης συνδεδεμένο με το σεβασμό, την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, την κυκλική οικονομία καθώς και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου για την παροχή άμεσων και αποτελεσματικών υπηρεσιών προς τους Δημότες.

Σε αυτή την νέα μας προσπάθεια προτάσσουμε, το πάθος και το όραμα για τον τόπο μας, την αγάπη για την αυτοδιοίκηση, την αποτελεσματικότητα αλλά και τις βασικές αρχές του συνδυασμού μας που είναι:

Χρηστή οικονομική διαχείριση, αξιοκρατία και διαφάνεια παντού.

Ενεργοποίηση και αξιοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της τοπικής μας κοινωνίας

Αποτελεσματική αντιμετώπιση καθημερινότητας του δημότη και βελτίωση της ποιότητας ζωής του.

Κοινωνική ευαισθησία και στήριξη με κάθε μέσο των ευπαθών ομάδων με την ενίσχυση δημοτικών κοινωνικών υπηρεσιών και της κοινωνικής μέριμνας.

Προτάσσοντας την ανάπτυξη, την πρόοδο, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά απέναντι σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού, όπως τα φαινόμενα ρατσισμού, ξενοφοβίας ή ομοφοβίας και προασπιζόμαστε τα δικαιώματα κάθε δημότη.

Ενίσχυση της λαϊκής συμμετοχής με την ενεργοποίηση των τοπικών συνελεύσεων για θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και την λογοδοσία στις λαϊκές συγκεντρώσεις.

Υποβολή ενός νέου αναπτυξιακού σχεδίου για το 2023-2029 βασισμένο στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών που θα αξιοποιεί το συγκριτικό πλεονέκτημα που παρέχει η γεωγραφική του θέση και την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού του.

Ισόρροπη ανάπτυξη για όλους τους οικισμούς με στόχο τη συγκράτηση και επιστροφή των νέων κυρίως στην περιοχή

Αναζήτηση εναλλακτικών πόρων χρηματοδότησης έργων και δράσεων του Δήμου (ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ΤΡΙΤΣΗΣ, Τομεακά Προγράμματα Υπουργείων, ΠΔΕ Περιφέρειας Κρήτης) με σκοπό την υλοποίηση έργων μεγάλης και μικρής κλίμακας με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης και της αλληλέγγυας οικονομίας για την μείωση της ανεργίας.

Στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση όλων των πυλώνων της τοπικής οικονομίας: αγροτική παραγωγή – τουρισμό – επιχειρηματικότητα – παροχή υπηρεσιών.

Αξιοποίηση της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της δια βιου μάθησης ως μέσα βελτίωσης της κοινωνίας και ανάπτυξης της οικονομίας.

Με ευρεία κοινωνική συναίνεση, με τολμηρές αποφάσεις, με εξωστρέφεια, με προτάσεις, με στρατηγικό σχεδιασμό, με εμπειρία, με όραμα συνεχίζουμε αυτή την «ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» για να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα ακόμα καλύτερο Δήμο με αποτελεσματικές υπηρεσίες προς του Δημότες, που θα βρίσκεται πολλά σκαλοπάτια ψηλότερα σε επίπεδο ανάπτυξης και ευημερίας, με σεβασμό στον σπάνιο φυσικό μας πλούτο, στην ιστορία και στην πολιτισμική μας ταυτότητα».