ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Την Κυριακή 14 Μαΐου ο 13ος Γύρος Πόλης Ρεθύμνου

Μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση βρίσκεται προ των πυλών. Ο Δήμος Ρεθύμνης και το Τμήμα Αθλητισμού με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Ρεθύμνης και  της Ένωσης Γυμναστών Ρεθύμνου διοργανώνουν τον 13ο Γύρο Πόλης Ρεθύμνου.

Μέγας χορηγός της διοργάνωσης είναι η ελληνική πλατφόρμα Online Delivery «Φαγί».

Ο 13ος ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 στους δρόμους του Ρεθύμνου. Μία εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός και την  περιμένουν με ανυπομονησία οι λάτρεις των αγώνων δρόμων και όχι μόνο. Μια δράση-γιορτή που εδώ και πολλά χρόνια δίνει την χαρά σε μικρούς και μεγάλους με το να τρέξουν, να αθληθούν και να διασχίσουν γνωστά μέρη της πανέμορφης πόλης μας με έναν διαφορετικό τρόπο.

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού θα είναι ο Δημοτικός Κήπος Ρεθύμνου. 

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν την ημέρα εκείνη θα είναι τρεις (3) παράλληλοι αγώνες δρόμου για αθλητές, μη αθλητές παιδιά ΑμεΑ, και αθλητές Special Olympics.

Αναλυτικά θα διεξαχθούν αγώνες 10.000 και 5.000 μέτρων στους οποίους θα επιτρέπεται η συμμετοχή σε όσους και όσες είναι γεννημένοι/ες  το έτος 2005 και μεγαλύτεροι/ες. Επιπλέον ο αγώνας 1.000 μέτρων για Παιδιά και ΑμεΑ που απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης (παιδιά γεννημένα το 2011 έως 2016) αλλά και ΑμεΑ /ή αθλητές Special Olympics ανεξαρτήτου ηλικίας. Eπίσης μπορούν να συμμετάσχουν και παιδιά μικρότερης ηλικίας με την προϋπόθεση να συνοδεύονται από το γονέα ή το κηδεμόνα τους.

Οι συμμετέχοντες του εν λόγω αγώνα θα διανύσουν τα 1.000 μέτρα απόστασης εντός του Δημοτικού Κήπου.

Στις διαδρομές 5.000 μ. και 10.000 μ.  θα υπάρξει κόστος συμμετοχής για τον κάθε συμμετέχοντα 7 και 10 ευρώ, ενώ οι αγώνες των παιδιών-ΑΜΕΑ- Special Olympics, Γυμνασίου και Λυκείου θα είναι δωρεάν. 

Μέρος των εσόδων επίσης θα δοθεί στο σύλλογο «ΑΓΑΠΗ» για κοινωνικό σκοπό.

Σε όλους τους συμμετέχοντες ανεξαρτήτου κατηγορίας και αγώνα θα δοθεί μετάλλιο, αναμνηστικό δίπλωμα και μπλουζάκι.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά στον τον παρακάτω σύνδεσμο: https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=e837551a7c2619cf5ac2881a3d078ccd και μέσω των ηλεκτρονικών διευθύνσεων: http://www.rethymno.gr και http://www.sdyr.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τμήμα Αθλητισμού Δήμου Ρεθύμνου (Κλειστό Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη) Τηλ. 28310 55645.