ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Την Κυριακή 19 Μαΐου ο 14ος Γύρος Πόλης Ρεθύμνου!

Μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση για την πόλη μας βρίσκεται  προ των πυλών. Ο Δήμος Ρεθύμνης και το Τμήμα Αθλητισμού με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Ρεθύμνης και της Ένωσης Γυμναστών Ρεθύμνου διοργανώνουν τον 14ο Γύρο Πόλης.

Μέγας χορηγός της διοργάνωσης είναι η εταιρεία  Dryfit T-Shirts and more. Την διοργάνωση επίσης υποστηρίζουν και οι χορηγοί: ΠΕΡΝΙΕΝΤΑΚΗΣ Δ. Α.Ε.Β.Ε.  καθώς και η ελληνική πλατφόρμα Online Delivery «Φαγί».

Ο 14ος ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στους δρόμους του Ρεθύμνου. Μία εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός και την  περιμένουν με ανυπομονησία οι λάτρεις των αγώνων δρόμων και όχι μόνο. Μια δράση – γιορτή που εδώ και πολλά χρόνια δίνει τη χαρά σε μικρούς και μεγάλους να τρέξουν, να αθληθούν και να διασχίσουν γνωστά μέρη της πανέμορφης πόλης μας με έναν διαφορετικό τρόπο. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού θα είναι ο Δημοτικός Κήπος Ρεθύμνου. 

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν την ημέρα εκείνη θα είναι τρεις (3) παράλληλοι αγώνες δρόμου για αθλητές, μη αθλητές παιδιά  ΑμεΑ, και αθλητές Special Olympics.

Αναλυτικά θα διεξαχθούν: αγώνες 10.000 και 5.000 μέτρων στους οποίους θα επιτρέπεται η συμμετοχή σε όσους και όσες είναι γεννημένοι/ες το έτος 2005 και μεγαλύτεροι/ες.   Επιπλέον ο αγώνας 1.000 μέτρων για παιδιά και ΑμεΑ που απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης (παιδιά γεννημένα το 2012 έως 2017) αλλά και ΑμεΑ /ή αθλητές Special Olympics ανεξαρτήτως ηλικίας. Επίσης, μπορούν να συμμετάσχουν και παιδιά μικρότερης ηλικίας με την προϋπόθεση να συνοδεύονται από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Οι συμμετέχοντες του εν λόγω αγώνα θα διανύσουν τα 1.000 μέτρα απόστασης εντός του Δημοτικού Κήπου.

Στις διαδρομές 5.000 μέτρων και 10.000 μέτρων θα υπάρξει κόστος συμμετοχής 10 € για τον κάθε συμμετέχοντα, ενώ οι αγώνες των παιδιών-ΑΜΕΑ- Special Olympics, γυμνασίου και λυκείου θα είναι δωρεάν. 

Σε όλους τους συμμετέχοντες ανεξαρτήτου κατηγορίας και αγώνα θα δοθεί μετάλλιο, αναμνηστικό δίπλωμα και μπλουζάκι.

 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο: https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=54fbd29f0d822de29b8ade04dfb78ac3

Και μέσω των ηλεκτρονικών διευθύνσεων: http://www.rethymno.gr  και   http://www.sdyr.gr.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τμήμα Αθλητισμού Δήμου Ρεθύμνης  (Κλειστό Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη), τηλ. 28310 55645.