ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Ρέθυμνο

«Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας… “θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα!…” τον Σοσιαλισμό!»  

Με αυτό το σύνθημα το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» έχει ξεκινήσει το «ταξίδι» του σε όλη τη χώρα και στην Κρήτη. Οι οργανώσεις της ΚΝΕ πραγματοποιούν ένα μεγάλο κάλεσμα σε κάθε νέο και νέα να συμμετέχει στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ που όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους έχουμε θέση:

«…Όλοι εμείς οι νέοι που…

…δεν συμβιβαζόμαστε, στον 21ο αιώνα, με την εκμετάλλευση και την αδικία! Δεν συμβιβαζόμαστε με τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, την ανεργία, τις άθλιες συνθήκες εργασίας, την μερική απασχόληση από την μία και τις πολλές ώρες δουλειάς από την άλλη, την έλλειψη ελεύθερου χρόνου. 

…δεν αποδεχόμαστε , όλα αυτά που το σύστημα προσπαθεί να μας παρουσιάσει ως φυσιολογικά και δεδομένα! Δεν είναι δεδομένο να μην μπορούμε να ονειρευόμαστε, να προσπαθούμε να χωρέσουμε τις προσδοκίες μας για την ζωή στα πλαίσια του «εφικτού» που μας παρουσιάζουν σαν ρεαλισμό! 

Σήμερα υπάρχει η αντικειμενική δυνατότητα να ζήσουμε αλλιώς! Να οικοδομήσουμε μια νέα κοινωνία που στο επίκεντρο θα είναι οι σύγχρονες ανάγκες μας, ο Σοσιαλισμός, που η εξέλιξη της τεχνολογίας, της επιστήμης, η παραγωγικότητα της εργασίας δεν θα εξυπηρετούν το κέρδος των μονοπωλίων αλλά την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού και της Νεολαίας!  Ο αρνητικός συσχετισμός που υπάρχει σήμερα δεν είναι αμετάβλητος μπορεί να αλλάξει! Αυτό όμως προϋποθέτει και την δική μας επαναστατική πάλη!

…γι’ αυτό επιλέγουμε και συμμετέχουμε στην πάλη για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας. Γι’ αυτό αποτελεί μονόδρομο η συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για να ανοίγουμε καθημερινά το δρόμο για την ζωή που μας αξίζει με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας!»

Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Πολιτική Συγκέντρωση με ομιλητή τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και Βουλευτή
  • Μεγάλη Συναυλία με τη Μιρέλα Πάχου
  • Γλέντι με τον Λευτέρη Τζαγκαράκη

Τις μέρες των Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί μεγάλη έκθεση με θέμα «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!» με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς, καθώς και άλλες εκθέσεις. 

Στο χώρο θα λειτουργεί χώρος για Μαθητές, Παιδότοπος για τα πιο μικρά παιδιά, Χώρος για τους φοιτητές και σπουδαστές, Χώρος για τους νέους εργαζόμενους και ανέργους. Επίσης θα λειτουργεί Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής όπου θα μπορούν όλοι να προμηθευτούν τους νέους τόμους του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ.