Την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων μακράς διαρκείας, στους δικαιούχους συμπολίτες – ωφελούμενους από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Η διανομή θα διαρκέσει από τις 08:00 το πρωϊ έως τις 2 το μεσημέρι, στο κτίριο της Κοινωνικής Μέριμνας (στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου), στην οδό Μαρκέλλου 25, περιοχή Μασταμπά.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2831052191, κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες.

Με αφορμή την ανακοίνωση αυτή, ο Δήμος Ρεθύμνης και η Κοινωνική του Υπηρεσία αισθάνονται την ανάγκη και την ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσουν δημόσια όλους εκείνους που στηρίζουν καθημερινά το έργο αυτό, προσφέροντας ανακούφιση στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Πιο συγκεκριμένα, καταθέτουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην εταιρία Ανακύκλωσης Ενδυμάτων και Υποδημάτων RECYCOM και ιδιαίτερα τον κύριο Αράπη Ευάγγελο, που από τις αρχές του έτους, επί μηνιαίας βάσεως, προσφέρει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ρεθύμνης το ποσό των 150,00 ευρώ για την αγορά τροφίμων μακράς διαρκείας. H εταιρία RECYCOM αντιμετωπίζει τα ζητήματα ανακύκλωσης όχι σαν ένα χτύπημα της μόδας, αλλά με βαθιά συναίσθηση της αναγκαιότητάς της. Σε μία σύγχρονη κοινωνία, πρέπει να επικρατεί η συνείδηση των ανθρώπων, περί της προτεραιότητας της βιώσιμης διαχείρισης όλων των πρώτων και επεξεργασμένων βιομηχανικά υλών, υπό το πρίσμα της αλληλεγγύης, της φροντίδας προς τον άνθρωπο, της προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφορίας.

Μετά από διαλογή, τα καλύτερα ρούχα προσφέρονται δωρεάν σε άπορα άτομα στην Ελλάδα σε συνεργασία με τις κοινοτικές αρχές , τα κοινωνικά παντοπωλεία ή άλλους οργανισμούς. Παράλληλα, η RECYCOM προσφέρει δωρεάν τρόφιμα και είδη υγιεινής στα κοινωνικά παντοπωλεία των Δήμων για τους συνανθρώπους μας.
Παράλληλος στόχος της RECYCOM είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας σε δράσεις, που αφορούν τη συνολική μας ευθύνη για την ποιότητα ζωής μας και το περιβάλλον.

Επίσης, κατά το μήνα Μάρτιο, δωρεές τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ρεθύμνης κατέθεσαν:

  • Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρινέ,
  • Οι μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Ρεθύμνης,
  • Οι μαθητές του Α6 τμήματος του 2ου Λυκείου Ρεθύμνης,
  • Η Εταιρία Creta Farms,
  • Τα super-market ΑΒ Βασιλόπουλος σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» προσέφεραν δωροεπιταγές σε ωφελούμενους της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ρεθύμνης.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά και ελπίζουμε η δράση τους να βρει μιμητές και να εμπνεύσει κι άλλους συμπολίτες, φορείς, ιδιώτες ή επιχειρήσεις να γίνουν ενεργά μέλη αυτής της αλυσίδας κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.

ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ