ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Την πόρτα της εξόδου από την Εκκλησία της Κρήτης βλέπει ο ιερέας Εμμανουήλ Σαρρής

Τράβηξε ξανά για τα καλά το σχοινί με νέο βίντεο του ο εφημέριος του ιερού ναού Παναγίας Ελευθερώτριας στο Ρέθυμνο  π. Εμμανουήλ Σαρρής και πλέον βλέπει την πόρτα της εξόδου από την Εκκλησία της Κρήτης.

Προς ώρας τίθεται σε αργία ενώ αναμένεται να περάσει η υπόθεση του και από Επισκοπικό Δικαστήριο με το ερώτημα της καθαίρεσης καθώς καταφέρεται δημόσια κατά των μελών της Συνόδου με απίστευτους χαρακτηρισμούς, όπως φαίνεται και σε βίντεο που ο ίδιος αναρτά.

Να θυμίσουμε πως κατά την εορτή του ναού της Παναγίας Ελευθερώτριας απαίτησε να μην παραστεί ο Μητρoπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, πράγμα που φυσικά ο Σεβασμιώτατος δεν δέχθηκε προσπαθώντας στο κήρυγμα του εκείνη την ημέρα να συνετίσει τον ιερέα.

Προς στιγμήν φάνηκε ο π. Εμμανουήλ να ρίχνει τους τόνους όμως επανήλθε στη συνέχεια δριμύτερος κατακρίνοντας ακόμα και την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης στον τάφο του Καζαντζάκη.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες για την επιβολή ποινή αργίας σε βάρος του ιερέα, μέχρις ότου η υπόθεσή του να φτάσει στο Επισκοπικό Δικαστήριο. Στο διάστημα αυτό ο ιερέας δεν θα μπορεί πλέον να ασκεί τα καθήκοντα του στην ενορία του, στην οποία θα τοποθετηθεί άλλος ιερέας της μητρόπολης.

Ωστόσο, ανάλογα με την στάση που θα τηρήσει ο ίδιος ενώπιον του Επισκοπικού δικαστηρίου, δηλαδή εάν θα εμφανιστεί μετανιωμένος ή όχι, τα μέλη του θα αποφασίσουν εάν θα λάβουν εκείνα την τελική απόφαση ή εάν θα πρέπει να παραπεμφθεί και στο Συνοδικό Δικαστήριο για την λήψη της οριστικής απόφασης. Μάλιστα σε περίπτωση που η απόφαση είναι καταδικαστική σε βάρος του, τότε θα σταματήσει δια παντός να ανήκει στο Σώμα της Εκκλησίας.