ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Την ταινία “Τα παιδιά ενός άλλου Θεού” παρουσιάζουν οι Δρόμοι της Ανατολής

"Τα παιδιά ενός άλλου Θεού"“Οι Δρόμοι της Ανατολής” παρουσιάζουν το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο του νεαρού Τούρκου δημιουργού, Μιράζ Μπεζάρ, “Τα παιδιά ενός άλλου Θεού” (2009), την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, στις 9.00 μ.μ. στο Στέκι των Πολιτιστικών Ομάδων (Νικ. Φωκά 82, Παλιά Πόλη).

Πρόκειται για ένα επώδυνα ρεαλιστικό δράμα, που σκιαγραφεί την εύφλεκτη περιοχή του τουρκικού Κουρδιστάν, μεταφέροντας στη μεγάλη οθόνη θραύσματα από πραγματικές ιστορίες. Κεντρικό θέμα, οι περιπέτειες δύο ανήλικων αδερφών, οι οποίοι, ακολουθώντας τον αναπάντεχο χαμό των γονιών τους, προσπαθούν «με νύχια και με δόντια» να τα βγάλουν πέρα με τη γεμάτη αντιξοότητες καθημερινότητα, σε μια από τις πλέον αφιλόξενες γειτονιές της Τουρκίας, στη δεκαετία του 1990.

Η ταινία τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Φλάνδρας και με το Βραβείο Νεότητας σε εκείνο του Σαν Σεμπάστιαν. 

Προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, κατά την προβολή της στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Golden Orange της Αττάλειας, καθώς η υπόθεση βασίζεται σε πραγματικές καταστάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για το Σύλλογο και τη δράση του στο http://dromoianatolis.blogspot.gr.

δείτε που είναι το Στέκι των Πολιτιστικών ομάδων του Πανεπιστημίου Κρήτης

[mappress mapid=”240″]