ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Την Τρίτη η επανέναρξη εργασιών βιοκλιματικής ανάπλασης της οδού Κολοκοτρώνη

Την ερχόμενη Τρίτη 6 Ιουνίου 2023, ξεκινούν οι προγραμματισμένες  εργασίες υπογειοποίησης δικτύων ηλεκτρισμού,  διαπλάτυνσης και ασφαλτόστρωσης του δρόμου καθώς και η κατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Κολοκοτρώνη, στο πλαίσιο  του έργου βιοκλιματικής ανάπλασης της οδού, προϋπολογισμού 919.000€, και χρηματοδότηση από το  «Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)», στο πλαίσιο του ΕΠ «Κρήτη 2014 – 2020».  Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο έργο,  εντάσσεται στο σχεδιασμό του Δήμου για την  αναζωογόνηση των γειτονιών του Ρεθύμνου.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της  ΔΕΥΑΡ και την   αποκατάσταση των τομών στο οδόστρωμα της οδού  Κολοκοτρώνη, ο ανάδοχος εργολάβος θα ξεκινήσει την προσεχή Τρίτη 6/6/ το φρεζάρισμα του οδοστρώματος επί της οδού στο τμήμα περιλαμβάνεται μεταξύ της οδού Σαουνάτσου έως την οδό Κωνσταντινουπόλεως.

Στη συνέχεια ο εργολάβος θα εγκατασταθεί σε άλλο τμήμα της οδού Κολοκοτρώνη για να κάνει την προβλεπόμενη προεργασία και θα επανέλθει για να ολοκληρώσει τις εργασίες βιοκλιματικής  ανάπλασης στο αρχικό τμήμα της μετά την ολοκλήρωση της υπογειοποίησης του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος  από το συνεργείο της ΔΕΔΗΕΕ.

Όπως προκύπτει, το έργο της βιοκλιματικής  ανάπλασης της οδού Κολοκοτρώνη,  θα εκτελεστεί  τμηματικά και μάλιστα με εντατικούς  ρυθμούς προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η επιβάρυνση της κυκλοφορίας και η όχληση των περιοίκων κι επισκεπτών καθώς και  της επιχειρηματικής  δραστηριότητας στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Τεχνικής  Υπηρεσίας του Δήμου και το χρονοδιάγραμμα των  προβλεπόμενων εργασιών, η διάρκειά εκτέλεσης τους ανά τμήμα, δεν θα υπερβαίνει τον ενάμιση μήνα. Ωστόσο,  δεδομένου ότι,  όπως έχει επισημανθεί ξανά, πρόκειται για ένα περίπλοκο έργο, μια ολιστική παρέμβαση  που προϋποθέτει το συντονισμό και την εγκατάσταση πολλών και διαφορετικών συνεργείων, παραμένει  ενεργό το ενδεχόμενο αλλαγών στο χρονοδιάγραμμα.

Σε κάθε περίπτωση θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την τήρησή του. Η συνεργασία και η κατανόηση των συμπολιτών είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση μιας παρέμβασης  που θα προσδώσει στην οδό Κολοκοτρώνη αλλά και στην  ευρύτερη περιοχή,   τα αισθητικά και  λειτουργικά χαρακτηριστικά   μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής γειτονιάς.