ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων τιμά τον Δημήτρη Αρβανίτη

Το 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων υποδέχεται τον σημαντικό Έλληνα Σχεδιαστή γραφιστικής τέχνης, Δημήτρη Αρβανίτη.

Ο Καλλιτέχνης θα λάβει το τιμητικό βραβείο του Φεστιβάλ για το σύνολο του έργου του, των Δημιουργιών του τόσο για τον Κινηματογράφο όσο και για τις Κοινωνικές και Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις.

Ο σημαντικός Σχεδιαστής θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα: «Οι Κινηματογραφικές αφίσες, το χάρτινο πρόσωπο της κινούμενης εικόνας» την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Η διάλεξη θα είναι ανοιχτή σε όλο τον κόσμο. Θα ακολουθήσει ξενάγηση από τον ίδιο, στην έκθεση 50 κινηματογραφικών αφισών του, που θα φιλοξενήσει φέτος το Φεστιβάλ. Επίσης, ο Δημήτρης Αρβανίτης θα πραγματοποιήσει Εργαστήριο Γραφιστικής για τους μαθητές του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου.

Αποτελεί μεγάλη τιμή για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων ότι σχεδίασε την Κεντρική Αφίσα της φετινής διοργάνωσης.

Ο Δημήτρης Θ. Αρβανίτης γεννήθηκε στη Χαλκίδα, ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας για το EspressoStudio. Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής σε περιοδικά, εφημερίδες, δισκογραφικές εταιρείες και εκδοτικούς οίκους. Σχεδιάζει αφίσες, βιβλία, εταιρικά σήματα, διοργανώνει εκθέσεις, ενώ δουλειές του υπάρχουν σε Μουσεία ντιζάιν (Les Arts Decoratif – Παρίσι, Dansk Plakat Museum – Δανία), καθώς και σε εκδόσεις και αρχεία Ευρωπαϊκών Μπιενάλε. Έχει γράψει άρθρα για τη γραφιστική σε περιοδικά και εφημερίδες και έχει εκδώσει βιβλία. Το 2004, εξελέγη μέλος της Alliance Graphique Internationale. Από το 1986, συμμετέχει στις κυριότερες Μπιενάλε αφίσας σε χώρες από την Πολωνία μέχρι το Ιράν. Θεωρείται ως ένας από του κορυφαίους Έλληνες σχεδιαστές έντυπης επικοινωνίας.