ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το πολυσυζητημένο ΕΤΕΡΟΣ ΕΓΩ από την Λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Το πολυσυζητημένο ΕΤΕΡΟΣ ΕΓΩ την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 από την Λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 , 22:00, ΑΤΤΙΚΟΝ, Χανιά.

Σκηνοθεσία/Direction: Σωτήρης Τσαφούλιας / Sotiris Tsafoulias
Χώρα Παραγωγής/Country: Ελλάδα / Greece
Διάρκεια/Duration: 101′
Έτος Παραγωγής/Year: 2016
Γλώσσα/Language: Ελληνικά / Greek

Αθήνα 2015. Ένας δικηγόρος, ένας δικαστής, ένας γιατρός, ένας οδηγός και ο συνεπιβάτης ενός πολυτελούς αυτοκινήτου δολοφονούνται. Ο Δημήτρης Λαϊνης, καθηγητή́ς εγκληματολογίας, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από́ αυτές τις πέντε δολοφονίες, που συνδέονται μεταξύ τους. Κοινό χαρακτηριστικό, ρητά του Πυθαγόρα, στο τόπο του εγκλήματος.

Ο σηνοθέτης αποφάσισε την απόσυρση της ταινίας την 10η εβδομάδα προβολής της, μετά την τροπή που πήρε το θρίλερ του εμμονικού δράστη των επιθέσεων με θύματα οδηγούς ταξί στην Κηφισιά, αφού ο δολοφόνος φαίνεται ότι αντέγραφε σημεία του σεναρίου της.

Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στο “57ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης” αποσπώντας δύο βραβεία: “Βραβείο Κοινού FISCHER Ελληνικής Ταινίας-Μιχάλης Κακογιάννης” και “Βραβείο Νεότητας”.

Πρωταγωνιστούν: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης (Δημήτρης Λαϊνης), Δημήτρης Καταλειφός (Αριστοτέλης Αδαμαντινός), Μάνος Βακούσης (υποδιοικητής Αστυνομίας), Ιωάννα Κολλιοπούλου (Σοφία), Γιώργος Χρυσοστόμου

Σκηνοθεσία/Direction: Σωτήρης Τσαφούλιας

Διαβάστε μια συνέντευξη του σκηνοθέτη:

ΕΙΣΟΔΟΣ 5 ΕΥΡΩ

Σ.Σ. Η Λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων προβάλει ταινίες κάθε Πέμπτη στις 10:00 μ.μ. στον κινηματογράφο ΑΤΤΙΚΟΝ. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών για το 2019 στην διεύθυνση

https://www.chaniafilmfestival.com/cineclub

https://www.facebook.com/chaniafilmfestival/