ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Το άνοιγμα της αγοράς ζητούν άμεσα οι έμποροι της Κρήτης

Επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης με την οποία ζητεί το άνοιγμα της αγορας και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν, απέστειλε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης.

Αναλυτικά η επιστολή των εμπόρων της Κρήτης:

«Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Οσο αναγκαία ήταν η λήψη μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, άλλο τόσο αναγκαίο είναι και το άνοιγμα της αγοράς και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν.

Το Λιανικό Εμπόριο όλο το 2020 υπέστη τεράστια ζημιά και δυστυχώς η απόσβεση της δεν καλύφθηκε.

Η Πολιτεία αυτό που μπορούσε έχει δώσει, το μέγιστο στον άμεσο τουρισμό και τις συνδεδεμένες υπηρεσίες και το αδικημένο κομμάτι του οικονομικού κυκλώματος είναι το εμπόριο. Σε αντίστοιχη κατάσταση είναι μέχρι τώρα και το 2021. Ηδη ένα τεράστιο ποσοστό για τους επόμενους μήνες θα βγουν από το οικονομικό κύκλωμα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και το λιανικό εμπόριο έχει κρατήσει υπεύθυνη στάση στην αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και έχει αποδείξει πως τα μικρά και μεσαία εμπορικά καταστήματα δεν αποτελούν πηγές μετάδοσης της πανδημίας, όπου άλλωστε η προσέλευση των καταναλωτών σε αυτά είναι μικρή και ελεγχόμενη.

Σε μια πρωτόγνωρη για την ανθρωπότητα κρίση, η Ελλάδα αλλά και όλοι εμείς επιδείξαμε ότι μπορούμε να λειτουργήσομε με αποφασιστικότητα, σύνεση και αποτελεσματικότητα. Και με βασικά όπλα τους εμβολιασμούς και τα self test, που πολύ σωστά η Κυβέρνηση δίνει δωρεάν τη δυνατότητα του ελέγχου σε όλους τους πολίτες, οφείλουμε να προχωρήσουμε τώρα με αίσθημα ευθύνης, για να κερδίσουμε το στοίχημα της επόμενης ημέρας.
Ζητάμε την σταδιακή επαναφορά της αγοράς σε πλήρη λειτουργία με φυσική παρουσία στα καταστήματα και τηρώντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα από την 5η Απριλίου, με πρώτα όλα τα μικρά και μεσαία καταστήματα και με τήρηση της αναλογίας του ενός (1) πελάτη/καταναλωτή ανά 25 τ.μ.

Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ».