ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το μπαλέτο “Giselle” από το Royal Ballet σε ζωντανή μετάδοση στο Ρέθυμνο

«Giselle» του Marius Petipa

Τα πιο φημισμένα μπαλέτα του κόσμου για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε απευθείας μετάδοση από το Covent Garden του Λονδίνου. Το έργο «Giselle» του Marius Petipa και θα μεταδοθεί τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου στο Σπίτι του Πολιτισμού, στο Ρέθυμνο.

Έναρξη 21:15.

Το Royal Ballet διαθέτει ένα ευρείας κλίμακας ρεπερτόριο. Παρουσιάζει μεγάλα κλασικά μπαλέτα, έργα κληρονομιά του Frederick Ashton και του Kenneth MacMillan, καθώς και νέες παραγωγές από τους διασημότερους σύγχρονους χορογράφους. Oι παραστάσεις που μεταδίδονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Royal Opera House live cinema» έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία και έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η «Giselle» παραμένει ένα από τα πιο αγαπημένα ρομαντικά μπαλέτα όλων των εποχών. Η ιστορία συνδυάζει ένα μαγευτικό μίγμα από ανθρώπινα πάθη, υπερφυσικές δυνάμεις και την υπερβατική δύναμη της αυτοθυσίας. Αυτή η παραγωγή του Sir Peter Wright συλλαμβάνει την ατμόσφαιρα του ρομαντικού μπαλέτου, ιδιαίτερα στην τελειότητα της «λευκής πράξης του» με αέρινες κόρες που πλανιούνται στο δάσος σε θεαματικούς σχηματισμούς – μια από τις πιο φημισμένες σκηνές του corps de ballet.

Η Ζιζέλ χορεύει ανάλαφρα, δίνοντας την αίσθηση ότι αιωρείται μέσα στην ομίχλη. Πρόκειται για μια από τις πιο αγαπημένες και αξιοθαύμαστες παραγωγές του The Royal Ballet, πιστή στο πνεύμα του πρωτότυπου του 1841 κι όμως πάντα δροσερή σε κάθε νέα της παρουσίαση.

Το έργο είναι μια σπαρακτική ιστορία προδοσίας και συγχώρεσης, με υπερφυσικά πνεύματα και με μια αγάπη τόσο δυνατή, που ξεπερνά ακόμα και τον θάνατο. Η μπαλαρίνα, Natalia Osipova, ενσαρκώνει μοναδικά τον ομώνυμο ρόλο. Διαθέτει εξαιρετική τεχνική, μεταδίδοντας σε όλη την έκτασή του την ένταση του δράματος. Ο γοητευτικός Carlos Acosta, που χορεύει τον ρόλο του Κόμη Albrecht, θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς χορευτές της γενιάς του.

Η πρώτη πράξη του μπαλέτου διαθέτει ιστορικό χαρακτήρα και ρουστίκ χρώμα. Η δεύτερη, μια από τις ομορφότερες «λευκές πράξεις» μπαλέτου που υπάρχουν, βυθίζει το κοινό σ’ ένα απόκοσμο φεγγαρόλουστο δάσος, στοιχειωμένο από το εκδικητικό πνεύμα Wilis.

Ορχήστρα της RoyalOperaHouse

Χορογραφία MariusPetipa σύμφωνα με τους JeanCoralli και JulesPerrot
Μουσική PyotrIlyichTchaikovsky
ΣκηνοθεσίαPeterWright
Διεύθυνση ορχήστρας AdolpheAdam
Σκηνικά JohnMacFarlane

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου. Εισιτήρια προπωλούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00-14:00 στο Γραφείο Πολιτισμού (Κ.Ε.ΔΗ.Ρ, Αρκαδίου 48-50). Πληροφορίες: 2831040152, 40140.

Τιμές εισιτηρίων: 10€ (μειωμένο), 15€ (ολόκληρο).

Για τη σεζόν 2013-2014 ακολουθούν οι παρακάτω μεγάλες παραγωγές:

«H ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ» του Marius Petipa, στις 19 Μαρτίου 2014
«ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» του Christopher Wheeldon, στις 28 Απριλίου 2014

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς και για την προπώληση των εισιτηρίων, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.rohballet.gr καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ρεθύμνης www.rethymno.gr.

δείτε που είναι το Σπίτι του Πολιτισμού