dontmiss

Το Caravan Project κατασκηνώνει στο Ρέθυμνο!

caravan_reth01Το Caravan Project, μια πρωτοποριακή δράση που με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τριγυρίζει σε πόλεις της Ελλάδας για να συλλέξει ανείπωτες και αθέατες ιστορίες ανθρώπων που έχουν τη δύναμη να εμπνέουν και να συγκινούν, συνεχίζει το οδοιπορικό του στην Κρήτη και από την πόλη του Ηρακλείου μεταφέρεται στο Ρέθυμνο για έναν ακόμη συναρπαστικό μήνα.

Από τις 12 Ιουνίου ως και τις 5 Ιουλίου 2015, οι δυο μογγολικές σκηνές (yurt), στις οποίες παρουσιάζονται οι δράσεις της ομάδας του Caravan Project, ξεδιπλώνονται στο Δημοτικό Κήπου Ρεθύμνου, υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνης και με τη χορηγία της Blue Star Ferries, για να δεχθούν επισκέπτες, μαθητές, νέους και φοιτητές στο διαφορετικό κινηματογραφικό, φωτογραφικό και αφηγηματικό κόσμο που «περιθάλπουν».

Σε αυτή την 3η πόλη σταθμό του οδοιπορικού του, το Caravan Project συντονίζεται στο ρυθμό του καλοκαιριού και γίνεται ακόμα πιο εξωστρεφές, με στόχο πάντα τη δημιουργία ριζωματικών σχέσεων με τη ντόπια κοινωνία:

  • Από τις 16 ως τις 21 Ιουνίου εγκαινιάζει για πρώτη φορά στην πόλη του Ρεθύμνου ένα Θερινό Εργαστήρι Ιστοριών για μαθητές Γυμνασίου. Οι κινηματογραφιστές της ομάδας του Caravan Project παρουσιάζουν ένα εντατικό εισαγωγικό σεμινάριο, βασισμένο στις ιστορίες που έχει συλλέξει η ομάδα τα προηγούμενα 4 χρόνια. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαδραστικές δράσεις αφήγησης, φωτογραφίας, μοντάζ και σκηνοθεσίας, αλλά και να δημιουργήσουν με τον κινηματογραφικό εξοπλισμό και την ομάδα του Caravan Project τα δικά τους ντοκιμαντέρ.
  • Το Εργαστήριο Ιστοριών (Story Lab) για ενήλικες, συνεχίζεται και στο Ρέθυμνο, την εβδομάδα 22 με 28 Ιουνίου, έχοντας αυτή τη φορά ένα περισσότερο πρακτικό προσανατολισμό. Οι κάτοικοι της περιοχής καλούνται να συμμετάσχουν στα βιωματικά σεμινάρια αφήγησης, δραματουργίας, φωτογραφίας και σκηνοθεσίας με στόχο την παραγωγή ταινιών μέσα στο χρονικό πλαίσιο του εργαστηρίου.
  • Στο μεγάλο yurt που σε λίγες μέρες θα στηθεί στο Δημοτικό Κήπου Ρεθύμνου, παρουσιάζεται η πολυμεσική έκθεση με τις ιστορίες που έχει συλλέξει η ομάδα από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα. Στο ίδιο πλαίσιο, το Caravan Project οργανώνει κινηματογραφικές προβολές με τα ντοκιμαντέρ που έχει παράξει κατά τη διάρκεια της δράσης του (2011-2015), τα οποία έχουν αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.
  • Τέλος, η ομάδα θα συμμετάσχει στη Γιορτή Κρητικής Διατροφής, που λαμβάνει χώρα στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου 1 με 5 Ιουλίου και συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνης θα οργανώσει μια σειρά από καινοτόμες δράσεις, καλλιεργώντας έναν πλούσιο διάλογο ανάμεσα στη διατροφή και τις ανθρώπινες ιστορίες.

Τα εγκαίνια του Caravan Project στο Δημοτικό Κήπου Ρεθύμνου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 12 Ιουνίου, στις 20:00, όπου το κοινό θα περιηγηθεί στα yurt και τις ιστορίες του Caravan Project, θα γνωρίσει και θα συζητήσει με την ομάδα περισσότερες λεπτομέρειες για τη δράση της και θα παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ «Τυφλός Ψαράς», το πρώτο ντοκιμαντέρ της σειράς του Caravan Project που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις θεατών και κριτικών.

Η αφήγηση βρίσκεται στην καρδιά όλων δράσεων του Caravan Project. Βασικός στόχος της ομάδας είναι να μυηθούμε ξανά στη δύναμη που έχουν οι ιστορίες να μας ταξιδεύουν, να μας μαγεύουν και να μας επαναφέρουν στο παρόν με μια διαφορετική συνείδηση. Ο κινηματογράφος, η φωτογραφία και ο λόγος είναι τα βασικά εργαλεία για να εισχωρήσουμε σε αυτόν τον «άλλο κόσμο» των ιστοριών. Με αυτά τα εργαλεία η ομάδα του Caravan Project προσπαθεί να φωτίσει μια διαφορετική Ελλάδα και να συνομιλήσει σε βάθος με τους ανθρώπους του Ρεθύμνου.

Όλες οι ιστορίες που θα παραχθούν στην πόλη του Ρεθύμνου θα ενσωματωθούν στο 1ο ανοιχτό αρχείο ιστοριών, που φιλοξενείται στην πλατφόρμα www.caravanproject.org και παρουσιάζει ιστορίες από όλη την Ελλάδα.

Σύντομα θα ανακοινωθούν αναλυτικές πληροφορίες, πρόγραμμα και αιτήσεις συμμετοχής για τις δράσεις του Caravan Project στο Ρέθυμνο.

Caravan Projectένας άλλος κόσμος είναι εδώ

Όλες οι δράσεις του Caravan Project είναι ανοιχτές προς το κοινό, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
Μάθετε περισσότερα για τη δράση του Caravan Project
www.caravanproject.org

Ακολουθήστε το Caravan Project
facebook.com/caravanproject.org
twitter.com/caravanproject_
instagram.com/caravanproject

Παρακολουθήστε τα video του

vimeo.com/caravanproject
youtube.com/user/AnotherWorldIsHere

caravan_reth05