ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το CineDoc παρουσιάζει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Bikes vs Cars

BIKESvsCARS

Το CineDoc παρουσιάζει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Bikes vs Cars – Από 8 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους! 

Tο νέο ντοκιμαντέρ του Σουηδού σκηνοθέτη Fredrik Gertten (BANANAS!*, Big Boys Gone Bananas!*) με θέμα το ποδήλατο και πώς η χρήση του μπορεί να αλλάξει τη ζωή στις σύγχρονες πόλεις.

Το Bikes vs Cars παρουσιάζει μια παγκόσμια κρίση με πολλές όψεις: κλιματική αλλαγή, μείωση των φυσικών πόρων, πόλεις «πνιγμένες» στα αυτοκίνητα και κάτοικοι που ζουν σε ένα περιβάλλον με επικίνδυνη ρύπανση και αφόρητο θόρυβο. Το ποδήλατο και η χρήση του μπορούν να αποτελέσουν μια πρόταση απέναντι σε αυτό το αδιέξοδο;

BIKESvsCARS_10

Η ταινία ακολουθεί ανθρώπους από διάφορα μέρη του κόσμου που αγωνίζονται για τη δημιουργία πιο ανθρώπινων πόλεων και αρνούνται πεισματικά να σταματήσουν να κάνουν ποδήλατο παρά τις δυσκολίες. Η Aline, ακτιβίστρια ποδηλάτισσα από το Σάο Πάολο, μια από τις πιο επικίνδυνες πόλεις για να κάνεις ποδήλατο, δείχνει την θετική πλευρά του να κινείται με ποδήλατο στην πόλη της. Στο Τορόντο, όπου ο δήμαρχος ξηλώνει τους ποδηλατοδρόμους, μέλη της οργάνωσης Urban Repair Squad να τους ξαναφτιάχνουν τα βράδια με σπρέι και στένσιλ. Στο Λος Άντζελες, κάτοικοι παλεύουν για ποδηλατόδρομους, ενώ στην Κοπεγχάγη το 40% των κατοίκων ήδη κινείται καθημερινά με ποδήλατο.

Το Bikes vs Cars καταγράφει τις προσπάθειες των ποδηλατών σε όλο τον κόσμο ενάντια σε παγιωμένες συνήθεις και τα συμφέροντα των αυτοκινητιστικών και πετρελαϊκών βιομηχανιών. Ανακαλύπτει τις επαναστατικές αλλαγές που μπορούν να πραγματοποιηθούν αν περισσότερες πόλεις απομακρυνθούν από το αυτοκινητοκεντρικό μοντέλο μετακινήσεων.

Από τις 8 Οκτωβρίου η ταινία θα προβάλλεται στην Αθήνα, στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ. Παράλληλα, θα προβληθεί σε περισσότερες από 10 πόλεις (Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Καρδίτσα, Καλαμάτα, Κομοτηνή, Βόλος, Ναύπλιο, Σπάρτη, Δημητσάνα, Μυτιλήνη, Στυμφαλία και Τρίκαλα)!

Στο Ρέθυμνο η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, στο Cineland Παντελής. Έναρξη 12.00.