ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Δήμαρχο Ρεθύμνου επισκέφθηκαν μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου

Τη χαρούμενη συντροφιά  44 μαθητών και μαθητριών της Γ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου απόλαυσε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης στη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Δημαρχείο, υπό τη συνοδεία και εποπτεία των εκπαιδευτικών τους κ.κ. Θεοφίλης Καλησπεράκη, Δέσποινας Τοκουτζή και Υρώς Κυρίκογλου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν επιθυμίας των παιδιών να γνωρίσουν από κοντά  τον Δήμαρχο, να συνομιλήσουν μαζί του και να τον προσκαλέσουν στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή που διοργανώνει και φέτος το σχολείο τους στο Πάρκο της οδού Αποστολάκη, κατά το διάστημα 8-10 Δεκεμβρίου 2023. Όπως είναι γνωστό οι μαθητές και μαθήτριες του 7ου Δημοτικού Σχολείου έχουν «υιοθετήσει» το Πάρκο, φροντίζοντας για την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό του με φύτευση λουλουδιών   και αξιοποιώντας δημιουργικά το χώρο του για τη διοργάνωση επετειακών γιορτών (Χριστουγέννων, Γιορτή Μητέρας κ.α.),   εκθέσεων βιβλίου,  κατασκευών (σπιτάκια) κλπ. Μάλιστα φέτος, συμπληρώνονται 10 χρόνια «υιοθεσίας».

Ο Δήμαρχος αφιέρωσε στα παιδιά όσο χρόνο απαίτησαν οι ευφυείς και στοχευμένες ερωτήσεις που του απηύθυναν  αλλά και τα θέματα που ο ίδιος ο Δήμαρχος έθιξε στην πολύ ενδιαφέρουσα και ευρύτατης θεματολογίας συζήτηση που ανέπτυξε με τα παιδιά, η οποία εξελίχθηκε σε προσωπικά , θεσμικά και κοινωνικά ζητήματα.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Μαρινάκης στο σεβασμό που οφείλουμε να αποδίδουμε στο δημόσιο χώρο, τα μνημεία αλλά και τις λειτουργίες της πόλης, τις επιλογές που μπορούμε να υιοθετήσουμε στην καθημερινότητά μας για  την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση ενέργειας , την ανακούφιση του κυκλοφοριακού, τη διευκόλυνση της μετακίνησης, ειδικά των συνανθρώπων μας με αναπηρία και των ηλικιωμένων ενώ παρότρυνε τα παιδιά,  με παραδείγματα  από  προσωπικά του βιώματα, να τιμούν τις φιλίες τους και να αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους στο διάβασμα ποιοτικών βιβλίων που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντας τους, στον αθλητισμό  και στα δια ζώσης – και όχι ηλεκτρονικά-  παιχνίδια με τους φίλους τους. 

Οι μαθητές/ -τριες υπό τον άψογο συντονισμό των εκπαιδευτικών τους εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το έργο που επιτελεί ο Δήμαρχος, για  τον τρόπο που λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο ενώ επέμειναν ιδιαίτερα σε πιο προσωπικές ερωτήσεις προς τον Δήμαρχο, που αφορούσαν την παιδική και νεανική του ηλικία,  τις επιλογές και τις συνεργασίες του, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην  επιτέλεση του έργου του,   τα αισθήματα του για τα επιτεύγματά  αλλά και για τα λάθη του, αν έχει ελεύθερο χρόνο και πού τον διαθέτει, αν ταξιδεύει συχνά, του έθεσαν επίσης θέματα καθαριότητας της πόλης , διαχείρισης αδέσποτων ζώων  και ζητήματα που αφορούν το σχολείο τους.

Ο διάλογος εξελίχθηκε με τόση ευπρέπεια, σεβασμό και ευγένεια εκ μέρους των παιδιών που ο Δήμαρχος κατέθεσε τα θερμά του συγχαρητήρια στους γονείς  κι εκπαιδευτικούς τους για την ποιότητα της ανατροφής και της παιδείας που τους προσφέρουν. Δέχθηκε με χαρά τη γλάστρα με το γιορτινό φυτό που τους πρόσφεραν οι μικροί επισκέπτες του και τους διαβεβαίωσε ότι θα παραστεί στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους, όπως άλλωστε πράττει κάθε χρόνο, για να μοιραστεί μαζί τους ευχές και την ικανοποίηση της συνάντησης με τη σχολική τους κοινότητα.