ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

«Το έγκλημα να μη συγκαλυφθεί»: Χιλιάδες στο Σύνταγμα για το δυστύχημα στα Τέμπη

Η αστυνομία δεν σεβάστηκε ούτε αυτή την ειρηνική και μαζική συγκέντρωση στο Σύνταγμα από χιλιάδες κόσμου για το το θανατηφόρο δυστύχημα στα Τέμπη, “πνίγοντας” την πορεία με χημικά.

Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι το σημείο όπου δυνάμεις των ΜΑΤ πέταξαν δακρυγόνα και κρότου λάμψης, επιχειρώντας να διασπάσουν τη συγκέντρωση και δημιουργώντας μία αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, η πορεία εξελισσόταν ομαλά για τέταρτη ημέρα με κεντρικό σύνθημα «Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί» για την τραγωδία που οδήγησε στον θάνατο 57 επιβάτες, ενώ 22 ακόμη νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Μάλιστα, 7 εκ των τραυματιών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Την ίδια ώρα, οι οικογένειες των θυμάτων έχουν ξεκινήσει από την Παρασκευή να κηδεύουν τους ανθρώπους τους.

Στο επίκεντρο των συνθημάτων και των πανό που κρατούν περισσότεροι από 15.000 νέοι και νέες στη συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος βρίσκονται οι εγκληματικές αμέλειες που αναδείχθηκαν από το δυστύχημα, οι προειδοποιήσεις των εργαζομένων που το προηγούμενο διάστημα αντιμετωπίστηκαν εχθρικά από το υπουργείο και οι συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ για τα συστήματα ασφαλείας που ουδέποτε μετατράπηκαν σε έργα και οδήγησαν την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να διεξάγει από τον περασμένο Νοέμβριο ποινική έρευνα για τη ροή των χρημάτων και τη μη υλοποίηση των έργων.

Η συγκέντρωση της Αθήνας ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος και σε αυτή συμμετέχουν μαθητές και φοιτητές που είδαν τους συνομηλίκους τους να χάνουν τις ζωές τους τη νύχτα της Τρίτης. Μαζί τους οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και στην Hellenic Train, οι οποίοι βρίσκονται ξανά σε απεργία, εργαζόμενοι από δεκάδες κλάδους, ενώ στη συγκέντρωση βρίσκονται και αρκετά κόμματα της αντιπολίτευσης.