ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

To ΕΛΜΕΠΑ συμμετέχει στο 1ο Φεστιβάλ Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στα Χανιά 10, 11 και 12 Μαρτίου 2023


Με θέμα «Συμβουλευτική, Επαγγελματικός Προσανατολισμός & Σταδιοδρομία» η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Χανίων διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στα Χανιά 10, 11 &  12 Μαρτίου 2023 (Πνευματικό Κέντρο Χανίων), ένα τριήμερο ενημέρωσης και πληροφόρησης σε γενικά και εξειδικευμένα θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών για τις επιλογές τους μετά το Λύκειο.

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) συμμετέχει ενεργά σε αυτήν την αξιόλογη προσπάθεια που συντονίζει το Γραφείο ΣΕΠ της Δ.Δ.Ε Χανίων. Την Παρασκευή 10/11 και ώρα 10:00 θα πραγματοποιηθεί εισήγηση με θέμα «Σπουδές στο ΕΛΜΕΠΑ» από τον κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη, Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, ο οποίος στη συνέχεια θα συντονίσει και το βιωματικό εργαστήριο για μαθητές της Γ΄ Λυκείου, «Προσωπικές Δεξιότητες & η Σύγχρονη Αγορά Εργασίας (ώρα 11:00 – 11:45).

Το Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας του ΕΛΜΕΠΑ θα βρίσκεται εκεί μαζί με εκπροσώπους από το ακαδημαϊκό και το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου για να υποδεχτεί στο ενημερωτικό του περίπτερο τους μαθητές/τριες του Λυκείου, τους γονείς/κηδεμόνες και τους καθηγητές/εκπαιδευτικούς που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες σπουδών που προσφέρει το Πανεπιστήμιο σε πέντε (5) πόλεις σε όλη την Κρήτη.

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την ταυτότητα και το όραμα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, να ενημερωθούν για τα Προγράμματα Σπουδών των έντεκα (11) Τμημάτων του, τις διεθνείς διακρίσεις του στην έρευνα και στην καινοτομία, τη διεθνοποίηση των προγραμμάτων σπουδών του και να διακρίνουν τη δυναμική του πορεία, αλλά και την κοινωνική προσφορά του στην τοπική κοινωνία.

Παράλληλα με το 1ο Φεστιβάλ Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στα Χανιά, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο υλοποιεί δια ζώσης «Ανοικτές Ημέρες Γνωριμίας» (Open Days) από Δευτέρα 13 έως Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 στις Πανεπιστημιουπόλεις Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου. Οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές/συνοδούς τους θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια των Σχολών και των Τμημάτων του ΕΛΜΕΠΑ, όπως επίσης και να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε δράσεις (εκπαιδευτικές βιωματικές δραστηριότητες, επιδείξεις, πειράματα, μαθήματα, επισκέψεις σε εργαστηριακούς χώρους, κλπ.), οι οποίες σχεδιάστηκαν από το ακαδημαϊκό, ερευνητικό και εργαστηριακό προσωπικό του Πανεπιστημίου. Το ημερήσιο πρόγραμμα δράσεων ανά Σχολή/Τμήμα, είναι αναρτημένο στη διεύθυνση https://career.hmu.gr/open-days-2023/