Το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου αντιδρά για τη ρύθμιση σχετικά με το 50% της απασχόλησης!

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου εκφράζει την έντονη αντίθεσή της για τη ρύθμιση της Κυβέρνησης με την οποία επιτρέπεται σε όλους ανεξαιρέτως τους εργοδότες και για διάστημα έξι μηνών να απασχολούν το 50% των εργαζομένων, για δύο εβδομάδες το μήνα, καταβάλλοντας φυσικά το μισό μισθό.

Παρά το ότι τα κυβερνητικά μέτρα, λόγω της κρίσης του κορονοϊού, διαρκούν για ένα με ενάμιση μήνα και αν χρειαστεί δίνεται παράταση, η απαράδεκτη αυτή ρύθμιση έχει εξάμηνη διάρκεια γεγονός που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη μακροχρόνια ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων και σε μισθούς πείνας για τους εργαζόμενους.

Δεν είναι δυνατόν στο όνομα της δύσκολης κατάστασης που περνά η χώρα να δρομολογούνται ανατροπές στα δικαιώματα των εργαζομένων μόνο και μόνο για να εξυπηρετούνται αποκλειστικά τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, που οι εργαζόμενοι ζουν με την αγωνία της επόμενης ημέρας, το Συνδικαλιστικό Κίνημα δεν είναι δυνατόν να ανεχθεί, και δεν θα ανεχθεί, τέτοιες αντεργατικές διατάξεις και ρυθμίσεις.

ΓΙ΄ ΑΥΤΟ,
Απαιτούμε από το Υπουργείο Εργασίας:

• να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη αυτή ρύθμιση, η οποία δεν έχει καμιά σχέση και δεν συνδέεται με τις έκτακτες συνθήκες που ζει η χώρα και
• να ξεκινήσει άμεσα διάλογο ώστε να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για την προστασία των εργαζομένων και τη λειτουργία των επιχειρήσεων.