ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Το έργο μεταψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Ρεθύμνης παρουσίασε ο Γιώργης Μαρινάκης στο 3ο OTS Roadshow στην Θεσσαλονίκη

Το έργο μεταψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Ρεθύμνης παρουσίασε ο Δήμαρχος κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης στο 3ο OTS Roadshow 2024 που διεξήχθη την Παρασκευή, στη Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας & Καινοτομίας «BEYOND» στην Θεσσαλονίκη. 

Στο επίκεντρο του 3ου OTS Roadshow ήταν ο ψηφιακός μετασχηματισμός της δημόσιας διοίκησης και ο κ. Δήμαρχος τόνισε, ότι η  ηλεκτρονική διακυβέρνηση συνιστά  αναγκαία προϋπόθεση και συνθήκη λειτουργίας του ιδιωτικού αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. 

Όπως επισήμανε, «Ειδικά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία έχει επιφορτιστεί με ένα σύνολο αρμοδιοτήτων κι ευθυνών που καλύπτουν μεγάλο μέρος των αναγκών και επιταγών  της κοινωνίας την οποία υπηρετεί, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση παραμένει ένα διαρκές, απαιτητικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο στοίχημα».

Ο κ. Δήμαρχος παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Ρεθύμνης και της ΔΕΥΑΡ καθώς επίσης τον σχεδιασμό που υπάρχει για τα επόμενα χρόνια. 

Επίσης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου. Η συζήτηση τους έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και προκειμένου να εξετάσουν σημαντικά θέματα που αφορούν στην ψηφιακή εξέλιξη των Δήμων και των ΔΕΥΑ, θα υπάρξει νέα συνάντηση μετά το Πάσχα.

Επιπλέον ο κ. Μαρινάκης επισκέφθηκε το περίπτερο της Κρήτης, το οποίο λειτουργεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως Ψηφιακής Τεχνολογίας & Καινοτομίας «BEYOND» όπου παρακολούθησε την παρουσίαση των κρητικών επιχειρήσεων που δίνουν το παρόν στο σημαντικό φόρουμ. Μάλιστα εξέφρασε την ικανοποίηση του για την σημαντική εξέλιξη που καταγράφεται στο επιχειρείν της Κρήτης και επαίνεσε την καινοτομία που παρουσιάζουν οι επιχειρήσεις του νησιού μας σε όλους τους τομείς.