Η Πελαγία είναι εμείς. Σήμερα καταδικαστήκαμε. Μας καταδίκασε ένα δικαστήριο που αποφάσισε ότι μετά από τόσα χρόνια δουλειάς στη Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου, μετά από δέκα χρόνια εθελοντικής προσφοράς στο Ιατρείο Κοινωνικης Αλληλεγγύης σε όποιο παιδί βρεθεί απροστάτευτο και εκτεθειμένο έξω από το σύστημα υγείας, μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας και αφιλοκερδους προσφοράς αφήσαμε να πεθάνει ένα παιδί από αφυδάτωση!

Η απόφαση του δικαστηρίου μας προσβάλει ως Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μας ντροπιάζει ως ανθρώπους που πάντα προτεραιότητα μας είναι ο άνθρωπος και η ζωή.

Η Πελαγια είναι μια από εμάς, είναι το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Κάποιοι αποφάσισαν να μας καταδικάσουν υποτιμώντας μας και υπολογίζοντας αυτοί -χωρίς να είναι γιατροί- τα υγρά που έπρεπε να δώσουμε σε ένα παιδί. Η απόφαση του δικαστηρίου λέει ότι ένα παιδί πέθανε μέσα στο νοσοκομείο ενώ έπαιρνε ενδοφλέβια υγρά γιατί δεν υπολογίσαμε σωστά τον βαθμό αφυδάτωσης και του δώσαμε λιγότερα. Αυτό απλώς δεν ισχύει. Το παιδί πήρε τα υγρά που έπρεπε να πάρει. Το σκέφτηκε μόνη της η εισαγγελέας και το υιοθέτησε το δικαστήριο χωρίς να βασιστεί σε καμία πραγματογνωμοσύνη χωρίς να μετρήσει την βασική αρχή δικαίου.

Μας έκαναν μάθημα ιατρικής, έτσι και εμείς θα τους κάνουμε μάθημα δικαιοσύνης.
Είστε άδικοι λοιπόν και κατώτεροι των περιστάσεων.

Κρίμα για τη δικαιοσύνη και για το Ρεθυμνο.

Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου