Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Παρίσι

ISIS

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι με επίσημη δήλωσή της.

Η οργάνωση αναφέρει πως καμικάζι μαχητές της ζωσμένοι με εκρηκτικά και κρατώντας αυτόματα όπλα πραγματοποίησαν τις επιθέσεις σε διάφορες τοποθεσίες στην καρδιά της πρωτεύουσας οι οποίες είχαν μελετηθεί προσεκτικά.

“Οκτώ αδελφοί, που έφεραν ζώνες με εκρηκτικά και ήταν οπλισμένοι με επιθετικά τουφέκια, έβαλαν στόχο τοποθεσίες που είχαν επιλεγεί επιμελώς στην καρδιά του Παρισιού, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η τζιχαντιστική οργάνωση προσθέτει πως οι επιθέσεις σχεδιάστηκαν για να δείξουν ότι η Γαλλία θα παραμείνει ένας κορυφαίος στόχος όσο συνεχίζει τις πολιτικές της. Το Ισλαμικό Κράτος προσθέτει πως οι επιθέσεις ήταν επίσης μια απάντηση στις ύβρεις σε βάρος του Προφήτη του ισλάμ και στις αεροπορικές επιδρομές σε εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

Βίντεο με απειλές

Επιπλέον, το Ισλαμικό κράτος έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με απειλές κατά της Γαλλίας, λίγες ώρες μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, κατά τα οποία ένοπλοι και βομβιστές σκότωσαν πάνω από 120 άτομα.

Στο βίντεο, το οποίο δεν φέρει ημερομηνία, εμφανίζεται ένας τζιχαντιστής, πλαισιωμένος από συναγωνιστές του, να καλεί τους Γάλλους μουσουλμάνους να εξαπολύσουν επιθέσεις στη χώρα.

“Όσο συνεχίζεται να βομβαρδίζετε, δεν θα έχετε ειρήνη. Θα φοβάστε να πάτε ακόμα και στην αγορά”, αναφέρει ο τζιχαντιστής στο εν λόγω βίντεο, σύμφωνα με το Reuters.