ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ βομβάρδισε κτίριο με δημοσιογράφους και ψυχιατρικό νοσοκομείο – Σχεδόν 10 χιλιάδες οι νεκροί!

Νέα εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας μετά από μπαράζ φονικών βομβαρδισμών από το Ισραήλ, με τις IDF να έχουν αποκόψει το βόρειο από το νότιο κομμάτι του πολιορκημένου παλαιστινιακού θύλακα, στον οποίο για τρίτη φορά διακόπηκαν οι τηλεπικοινωνίες που σταδιακά επανέρχονται.

Ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη νότια Γάζα ανακοίνωσε ότι άνοιξε ο ισραηλινός στρατός για τέσσερις ώρες σήμερα Δευτέρα, με τη διορία να λήγει στις 14:00 η ώρα. Το Ισραήλ συνεχίζει, επίσης, τις επιδρομές στη Δυτική Όχθη, με συλλήψεις και καταστροφές υποδομών που γεμίζουν οργή τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τους βομβαρδισμούς στη Γάζα.

Οι νεκροί στη Γάζα έχουν ξεπεράσει τις 9.770 από τις 7 Οκτωβρίου και έπειτα.

Κανένα σημάδι αποκλιμάκωσης δεν φαίνεται στον ορίζοντα, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζει κεκλεισμένων θυρών σήμερα. Η Ιορδανία ανακοίνωσε ότι παρέδωσε ιατρική βοήθεια από αέρος μετά από συνεννόηση με το Ισραήλ. Στην Τουρκία βρέθηκε ο Άντονι Μπλίνκεν για συζητήσεις σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα.

Βομβαρδίστηκε και το μοναδικό ψυχιατρικό νοσοκομείο στη Γάζα

Οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν ότι τα ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν το μοναδικό ψυχιατρικό νοσοκομείο στη Γάζα.

Ισραηλινό χτύπημα σε κτίριο με δημοσιογράφους – Τρεις τραυματίες

Τρεις τραυματίες δημοσιογράφοι υπάρχουν μετά από ισραηλινό χτύπημα στον Πύργο Άλ-Γκάφρι που φιλοξενεί και δημοσιογραφικά γραφεία.

Έφτασε στην Αίγυπτο το ελληνικό C-130 με την ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα

Στο αεροδρόμιο El Arish ,της Αιγύπτου, έφτασε το C-130 με φορτίο της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας για άμαχους της Γάζας.

Η αποστολή έγινε αποδεκτή από τον πρέσβη της Ελλάδας στην Αίγυπτο, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Η βοήθεια περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό που συγκεντρώθηκε με μέριμνα των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.