ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Το ΚΑΠΗ στο Μυλοπόταμο αλλάζει – Νέες δράσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου γενική συνέλευση για ζητήματα που αφορούν την αναβάθμιση των υπηρεσιών του  ΚΑΠΗ του δήμου Μυλοποτάμου. Στη συνέλευση, παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού, κ. Ζαχαρίας Λαδιανός, και η Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, κα Ελευθερία Βελονάκη.

Έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων που στόχο έχουν την ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας, τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και ευεξία των επισκεπτών του ΚΑΠΗ. Οι αρμόδιοι για τη διαχείριση και την αναβάθμιση αυτού του θεσμού έθεσαν σε προτεραιότητα την υλοποίηση προγραμμάτων που θα  ενισχύουν την ενεργή συμμετοχή των ηλικιωμένων στην κοινωνία.

Για τον σκοπό αυτό, σε συνεργασία με την κινητή μονάδα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) και την Περιφέρειας Κρήτης, αποφασίστηκε η δημιουργία μιας ειδικής ομάδας εργασιών με θέματα που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στα ενδιαφέροντα των μελών του ΚΑΠΗ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τονίστηκε επίσης η σημαντικότητα της καθημερινής λειτουργίας του ιατρείου Φυσικοθεραπείας στο χώρο του ΚΑΠΗ, το οποίο, μάλιστα, είναι στελεχωμένο με μόνιμο επαγγελματία φυσικοθεραπευτή, ώστε να παράσχει σε καθημερινή βάση τις υπηρεσίες του στα μέλη. Η σημασία αυτής της υπηρεσίας ενισχύεται περαιτέρω από την πρόσφατη ενσωμάτωση νέων μηχανημάτων στον φυσικοθεραπευτικό εξοπλισμό, μια κίνηση που υποστηρίχθηκε ενεργά από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Όπως όλα δείχνουν ο νέος Δήμαρχος κ. Γεώργιος Κλάδος ανοίγει  νέους δρόμους στην κοινωνική πολιτική με τον Αντιδήμαρχο κ. Ζαχαρία Λαδιανό να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσήλωση στις αρμοδιότητες που του έχουν ανατεθεί .

Μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος ανακοίνωσε ότι, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στις 12:00 με την τιμητική παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αὐλοποτάμου κ.κ. Πρόδρομου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση κοπής πίτας στην αίθουσα εκδηλώσεων  του ΚΑΠΗ Μυλοποτάμου.